Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bentley terepjárójának egyik legnagyobb piaca a közel-keleti, ahol a sólyom elég kedvelt háziállatnak számít. Ez a felismerés vezetett oda, hogy elkészült a Bentayga solymászkészlettel felszerelt kiadása.

Mint a vadászoknak és a horgászoknak készült változat, úgy a solymászoknak szánt Bentayga is a csomagterével különbözik az alapmodelltől. Ide kerültek azok a parafával borított dobozok, amelyek közül a nagyobb rejti a profi solymászkészletet.

Az eleve erre a célra készült tárolóban jó helye van a bőrből készült, kézzel varrt szemtakaró sapkáknak, a kesztyűnek, távcsőnek, ülőkének, és olyan high-tech eszközöknek is, mint amilyen a műholdas madárkövető. Hogy legyen mivel elütni az időt, amíg a sólyom visszatér, a kisebb doboz egy teáskészletet rejt.

Nem véletlenül kedvelt a sólyomtartás arrafelé, hiszen egy ritka példány ára az egymillió dollárt is elérheti. A solymász Bentayga pedig az utasterében is egyedi, a 430 darabból kirakott mozaikos fabetét formája egy sólymot és a sivatag homokjába vájt hullámokat idézi.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.