Nem ez a típusú Corvette tette legendává a nevet, de fontos szerepe volt abban, hogy megismerjük a Chevrolet típusát, ami aztán évtizedeken keresztül része volt az amerikai álomnak. Most egy csodásan felújított példányát mutatjuk meg.

1953-ban nagy meglepetést okozott a Corvette bemutatása, hiszen a Chevrolet egészen addig szinte csak családi autókat gyártott. Harley Earl üvegszálas karosszériája azonban feltűnőre és jellegzetesre sikerült, ami még annak ellenére is megmentette a típust, hogy eleinte csak hathengeres motorral és automata váltóval kínálták.

1957-re azonban néhány formai változtatás mellett megjelent a 4,6 literes V8-as motor 283 lóerővel, amivel a Corvette végre megmutathatta, milyen lehetőségek vannak benne. Abban az évben még csak 6339 példány készült belőle, aminek csak töredékéhez rendelték meg ezt a befecskendezős motort, a képeken látható is közöttük van.

Fekete karosszériájával, fehér galléros abroncsaival és vörös bőrbelsőjével ez a Corvette stílusból példát mutathat a jóval újabb modelleknek, még akkor is, ha végül a későbbi generációk népszerűbbek lettek nála. Most a Bonhams árverésére kerül ez a gyönyörű gyűjtői darab, amiért 130-160 ezer dollárt, azaz 36-44 millió forintnak megfelelő összeget várnak.

(Képek: Bonhams)

És ezt olvastad már?
Csak nem akar elkezdődni a Tesla Cybertruck gyártása