Félig bringa, félig moped a Super73 C1X Concept.

Új modelleket mutatott be az elektromobilitásban utazó kaliforniai Super73, köztük az első elektromos motorját is. A youtuberek és celebek kedvenc brandje gyerekeknek szánt e-bicót is készít majd.

A Super73 C1X Concept keskenyebb lesz az átlagos motoroknál, 38 centis kerekekkel és 79 centis ülésmagassággal, míg a 129 centis tengelytávja határozottan rövidebb más elektromos motorokénál: a Harley-Davidson LiveWire-nél ugyanez 149, a Zero SR/F-nél 145 centi.

Nem olyan gyors, mint a legtöbb motor, de a 120 km/óra körüli csúcssebességével még mindig a gyártó egyik leggyorsabb terméke lesz.

A C1X külsőre a gyár zászlóshajóját, az RX mopedet idézi, ami eléggé népszerű az amerikai sztároknál, Justin Bieber és Jack Black is ilyennel hasít. De nemcsak egy modell koncepcióját mutatták be, hanem a Super73-R Brooklyn teljes felfüggesztésű e-bike-ot, a belépő szintű Super73-Z Miamit és a gyerekeknek szánt Youth Seriest.

A C1X-et egy elérhető, agilis, belépő szintű e-motornak szánják, ami – tartva a Super73 szokásait – elmossa a határt kerékpár és moped közt. Várhatóan 160 km körül alakul majd a hatótáv, az akkut egy órán belül 80 százalékosra lehet majd tölteni.

A gyártás várhatóan csak 2023 végén indul, de (visszatéríthető) foglalót máris lehet fizetni jelképes, $73-as (24 600 forintos) áron.

(Forrás: Verge, fotó: Super73)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A hetvenes években az Ikarusnál ilyennek képzelték a jövő autóbuszát