Ha odavagy a Formula–1-ért, akkor betéve tudod, hogy az Alfa Romeo dicsőségével indult a széria a múlt század derekán, de az olasz márkának később nem sok babér termett. Pedig imádnánk, ha olyan autóval térne vissza, mint amilyet Luca Lazzini álmodott meg.

A Formula–1-es világbajnokságból már régóta hiányzik, de az indulásánál ott volt az Alfa Romeo, mi több, a legnagyobb sikereket ez a márka aratta. Az első két évben is Alfával szerezték meg a világbajnoki címet, 1950-ben Giuseppe Farina, majd 1951-ben Juan-Manuel Fangio nyerte meg a bajnoki címet az 1,5 literes, soros nyolchengeres motorral szerelt Alfa Romeo 158-cal és 159-cel.

De 1952-ben máris kiszállt a bajnokságból az Alfa Romeo, és a hatvanas-hetvenes években csak motorszállítóként voltak jelen a szériában. 1979-ben önálló csapattal tértek vissza, de legendás eredményeiknek a közelébe sem értek, a legjobb eredményük egy második és egy harmadik helyezés, illetve összetettben egy hatodik hely volt 1983-ban, ezért 1985-ben végleg kivonultak.

Most a Ferrari autójának hátulján tűnt fel az Alfa Romeo emblémája és jelképe, a zöld négylevelű lóhere, a Quadrifoglio Verde. A szponzorációnál azonban jóval többre érdemes a márka, amely a Giuliával nagy megújuláson megy keresztül. Saját csapat illene hozzá, és hogy milyen autóval, azt egy olasz dizájner, Luca Lazzini álmodta meg. A képei alapján imádnánk az Alfa Romeo QVF1-et!

Kit tudnátok elképzelni az Alfa Romeo pilótájaként? Írjátok meg kommentben!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

Hogy miben lesz más az F1 2024-es idénye az eddigiektől? Csak fontos apróságokban

További cikkeink a témában