Ha nem hibázik a férfi, talán el sem kapják.

„Nem tett eleget a »kötelező haladási irány jobbra« közúti jelzőtábla utasításának egy motoros 2023. május 29-én kora délután Székesfehérváron – kezdődik a Police.hu beszámolója. Valószínűleg sok hasonló szabálysértés történik naponta, ez nemcsak azért hír, mert a közelben volt egy rendőrautó, hanem azért is, mert ez csak az első rossz döntése volt a motorosnak. Utána ugyanis menekülni kezdett, többször áthajtott a piroson, a városból kiérve pedig – az őt üldöző rendőrautó fedélzeti kamerájának felvétele szerint – közel 200-zal is hajtott. Egy ügyes manőverrel előnyt is szerzett, amikor megfordult, utána viszont, egy földútra kanyarodva kicsúszott, akkor kapták el.

„A rendőri ellenőrzés során az 54 éves székesfehérvári vezető elismerte a szabálysértések miatti felelősségét. Az intézkedés alkalmával az is megállapítást nyert, miszerint a motor alvázszáma és az ahhoz tartozó hatósági jelzés nem egyezett, továbbá a járművet – amelynek hatósági engedélyébe bejegyzett műszaki érvényességi ideje egy éve lejárt – a közúti forgalomból korábban kivonták.”

A férfi ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt pedig előállították a rendőrségre, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A hír végén a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy senki ne csináljon ilyesmit!

(Forrás: Police.hu)

Ez is érdekelhet:

Új szint az autóvontatásban: vezető nélküli, kiégett BMW-roncsot húzott egy furgon

„Még a sokat tapasztalt rendőröket is megdöbbentette az a látvány.”

Kétsávos autóút Magyarországon: két sávban állnak, egyben tolatnak

Az M4-esen sikerült nagyot alakítani a pápalátogatás hétvégéjén.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában