Akinek elég sok pénze van, annak maga az AMG épített modern technikát egy sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL karosszériája alá. Az eredmény kérdéses, de őrületesen ritka, és most az egyik példány eladó.

A sirályszárnyas Mercedest a legszebb és legértékesebb veteránok között tartják számon, de ez az 1955-ben gyártott példánya nem akármilyen, már a felnik láttán gyanakodhatsz. Az autómániás brunei szultán ötlete volt, hogy modern technika kerüljön egy tökéletesen felújított 300 SL alá, az AMG pedig örömmel váltotta valóra az elképzelést.

Az eredeti háromliteres, soros hathengeres, 215 lóerős motor és a kézi váltó helyére az SL 60 AMG-ben használt 6 literes V8-as került 381 lóerővel, 580 Nm-rel és négyfokozatú automata váltóval. A futóművet és a fékrendszert is ehhez igazították, hogy a 300 SL AMG akár 250 km/óráról is biztonságosan meg tudjon állni.

A külsőt a 17 colos AMG kerekek árulják el, és bár belül igyekeztek megtartani a régi modell stílusát a klasszikus műszerekkel és kockás kárpittal, mégis tagadhatatlanul modern a berendezés. A szénszálas műszerfal, a légzsákos kormány, a kagylóülések és az automata váltó karja már a modern kort idézik, ahogyan a klímaberendezés és a CD-játszó is.

1996 és 2009 között mindössze tizenegy példányt építettek belőle, amiből öt a szultáni család birtokába került. Csak két jobbkormányos van közöttük, és ebből az egyiket januárban eladásra bocsátják a BH Auctions tokiói árverésén. Az értéke így sem csökkent sokat, 1,1-1,3 millió eurót, azaz 350-420 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte.

Ez is érdekelhet:

Nico Rosberg a monacói utakon járatta meg a sirályszárnyas Mercedesét

Világbajnokhoz illő autó az 1955-ben gyártott 300 SL.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nagyobb volt arra az esély, hogy belemegy, minthogy nem, mégis megúszta

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

További cikkeink a témában