A 2008 és 2012 között gyártott kétüléses elektromos sportautóból nagyon kevés készült, nem csoda, hogy extrém mértékben drágulnak a jó állapotú példányok.

A használt Tesla Roadsterek szervizelésére és adásvételére specializálódott arizonai Gruber Motor Company adta el minden idők eddigi legdrágább kétüléses villany-Tesláját (sőt: valószínűleg minden idők legdrágább Tesláját). A piros, 2008-as gyártású, mindössze 840 mérföldet futott, 013-as végződésű alvázszámú, igen korai példányról nem is tudjuk pontosan, mennyiért ment el. A Gruber nem árulta el, hogy a 250 ezer dolláros meghirdetett eladási árra ráígérő több ajánlat közül végülis mennyiről szólt az, amit végül elfogadtak.

Úgy néz ki, hogy aki használt Tesla Roadstert szeretne vásárolni, jobb, ha siet. Három hete ugyanis még 190 ezer dollár volt a rekord: ennyiért ment el akkor az addigi legdrágább Roadster. És ebből a kocsiból több már nem lesz, sőt. Az eleve csupán kb. 2400 példányban legyártott modellek közül pont a Grubernél pusztult el 2017-ben öt, tavaly októberben pedig további 31 példány egy-egy raktártűzben.

A Gruber kínálatában jelenleg százezer dollártól indulnak a hirdetett sport-Teslák, de akad autó, amelyre 300 ezer dollárnál is drágább kínálati árat adnak meg! A Tesla Roadster induló ára 2008-ban egyébként 98 500 dollár volt.

Hallottad, hogy a háborús zóna környezetében ingyen tölthetnek a Tesla-töltőkön a villanyautók?

És ezt olvastad már?
Autósok, akiknek nem kéne autózniuk #54781