Furcsa fogásról adott hírt a német rendőrség, akik egy autópálya-pihenőben összesen 107 autót tartóztattak fel azzal a gyanúval, hogy a sztrádán versenyeztek. Ferrari, Mustang és Supra is volt köztük.

Mintha egy autós találkozót tartottak volna a németországi A20-as autópálya Fuschberg pihenőjében, de ezt a 107 autóst a rendőrség állította meg azért, mert a sztrádán versenyeztek. Mint kiderült, a méretes konvoj az Eurorally nevű autós túra résztvevőiből állt, akik Oslóból indultak, a németországi Kiel és a lengyelországi Szczecin érintésével Prágába tartottak.

Az A20-asnak ezen a szakaszán nincs sebességkorlátozás, de a német rendőrök szerint a helyenként 250 km/órával száguldó sportkocsikból álló menet veszélyt jelentett a többi autósra.

A képek szerint elég sokszínű volt a mezőny, amiben Golf GTI és Lancer Evo éppúgy volt, mint Ford Mustang és Lamborghini Diablo, BMW i8 és SL 55 AMG, vagy éppen Toyota Supra és Ferrari 488 GTB.

A sportautó-kirándulásra 799 euró volt a nevezési díj, de arról nem esett szó, hogy a résztvevők kaptak-e bírságot, mindenesetre az illegális országúti versenynek tartott menetet megállították, majd két rendőrségi helikopterrel és mobil ellenőrzőpontokkal is felügyelték a további útjukat.

(Képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A jövő elektromos izomautóját mutatja meg a Dodge