Bekeményített a Red Bull kiscsapata.

A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, hogy ha valaki nem teljesít megfelelően, akár a Red Bullnál, akár a Toro Rossónál, annak sajnos nincsen második esély.

A Red Bull mindkét pilótája, Daniel Ricciardo és Max Verstappen is a Toro Rossótól igazolt át a nagyokhoz, idén pedig újabb esélyt kap Carlos Sainz és Max Verstappen is. Marko már nagyon régóta foglalkozik az újak kinevelésével, és soha nem is mondta nekik, hogy milyen számokat kell elérni, de most kicsit keményebben fog bánni az újoncaival.

„Hosszú távú szerződésünk van a Red Bull junior programjával, és az egyetlen faktor, ami alapján szelektálunk, az a teljesítmény. Aki nem teljesít, annak mennie kell.”

Marko nem viccel, ezt bebizonyította már több esetben is, nem egyszer dobott pilótákat mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül. Ha véleményt kéne mondanunk, akkor a szezon végén inkább Sainz távozhat, mert Verstappen nagyon ígéretesen teljesített az első évében, ráadásul csupán 18 évesen. Marko szerint azonban őt sem szabad azonnal szupertehetségnek elkönyvelni, mert a második év gyakran nehezebb, mint az első.

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz