A Toyota már korábban elárulta, hogy a hibrid mellé konnektorról tölthető változatot is készít a legújabb RAV4-ből, most pedig megmutatta, mire lesz képes, és hogyan néz ki az európai piacra érkező modell.

1994-ben jelent meg a RAV4 első generációja, és az eltelt idő alatt a szabadidő-terepjáró a Toyota egyik legnépszerűbb típusává vált. Az előző széria óta a hibrid hajtás is a kínálat része, és a legújabb modellnél a japán gyártó nem állt meg a sima hibridnél, hanem elkészítette a konnektorról tölthető változatot is. Most pedig kiderült, mire lesz képes az európai piacra szánt kivitel.

A RAV4 lesz a Toyota hibrid kínálatának csúcsmodellje, a teljesítményét ugyanis 306 lóerőre növelték,

és széria az összkerékhajtás, amivel 6,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. A lítiumion akkumulátor egy feltöltésével 65 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan, akár 135 km/órás sebességgel, még padlógázra sem kapcsol be a benzinmotor.

Az akkumulátort úgy építették be, hogy a csomagtartó méretét érdemben nem csökkentette, 520 literes teret lehet kihasználni.

A tölthető hibrid RAV4 külsejét egy kicsivel sportosabbá szabták, ezt a hangulatot folytatja a piros cérnával varrt kárpitozás, az okostelefon-tükrözésre is képes érintőképernyő pedig 9 colos, nagyobb, mint ami a többi RAV4-be kerül.

A Prius után a Toyota második konnektorról tölthető hibridje lesz a RAV4, ami 2020 második felében érkezik a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

Ne ítélj ránézésre! – Toyota Prius plug-in hibrid-teszt

Bátran hirdeti a külsejével, hogy különleges. Hogy jó-ez a bátorság, az nem egyértelmű, de hogy jogos, az biztos.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában