A következő generációhoz hozná közelebb az amerikai gyorsulási versenyek világát az a kicsinyített Supra dragster, amit a Toyotával közösen építettek.

Az amerikai gyorsulási versenyek legizgalmasabb kategóriája a Funny Car, ahol a sorozatgyártású sportautókra csak részleteiben emlékeztető gépekkel rajtolnak, és pilóta legyen a talpán, aki képes kézben tartani a 11 ezer lóerős rakétákat a negyedmérföldes távon. Hamarosan a fiatalabbak is belekóstolhatnak ebbe a világba.

A versenyeket szervező NHRA és a Toyota, valamint a Half Scale és a háromszoros gyorsulási bajnok Antron Brown közös munkája ez a kicsinyített Supra dragster, ami kimondottan gyerekeknek készült. A formája természetesen az eredetit idézi, és elég biztonságos is a bukókerettel és a hátsó abroncsok mögötti támasztókerékkel.

A gyerekméretű Supra dragster természetesen jóval kisebb az eredetinél, pontosan akkora, hogy elférjen a Toyota amerikai pick-upja, a Tundra platóján, ami megkönnyíti majd, hogyan szállíthatják a gépet a szülők a versenyekre. A junior kategória ugyan még csak szerveződik, de idén talán már elindul a felnőtteknek szóló sorozat érdekes betétprogramjaként.

Ez is érdekelhet:

11 ezer lóerős, Supra-formájú rakétát épített a Toyota

4 másodperc alatt gyorsul… 530 km/órára!

Szédítően gyorsul az 1400 lóerős elektromos Mustang

Gumit füstölni tud, de a hangját még szokni kell.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés