Nem jött be a családi csel.

Igazoltatásból lett autós üldözés az 5-ös számú főúton kedd délután: az ezúttal Petőfi Sándor nélkül dolgozó bács-kiskuni rendőrök többszöri jelzése ellenére sem állt meg a vezető, aki „több életveszélyes manővert is bevetett, hogy meglépjen a rendőrök elől. Egyszer meg is fordult a négysávos főúton – a záróvonalon keresztül –, majd nagy sebességgel Lajosmizse felé vette az irányt. Ám hiába volt minden igyekezete, végül megállították a településen az egyenruhások és intézkedtek a vezetővel, valamint utasával szemben” – írja a Police.hu.

De miért vonták felelősségre az utast is? Mert kiderült, hogy menekülés közben a sofőr helyet cserélt a mellette ülővel, aki egyébként a testvére volt.

A 36 éves férfinek soha nem volt jogosítványa és ittas is volt, ezért úgy gondolhatta, a vezetéstől korábban eltiltott, 30 éves öccse elviszi majd a balhét, ő pedig megússza az ittas vezetést.

Nem sikerült a trükk: mindkettejüket előállították és őrizetbe vették, és vizsgálják, hogy elkövetettek-e más bűncselekményt is az eset során. Az üldözésről készült videót látva valószínűleg lesz még miért felelniük.

(Forrás: Police.hu)

Ez is érdekelhet:

Megállítottak egy roncsot a rendőrök, érvényes műszakija volt

Költői kérdés: hány ilyen lehet még az utakon?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

Így lett tökéletes sportautó a Porsche 911 Turbo

További cikkeink a témában