Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Más márkákhoz hasonlóan a BMW is megújult emblémával kezdi a következő évtizedet. A tisztább, egyszerűbb logót az elektromos i4-en láthatod elsőként.

A legújabb trendek azt mutatják, hogy egyre több márka vált egyszerűbb, kétdimenziós logóra, és ez alól nem jelentenek kivételt az autógyártók sem. A flat dizájn az Apple, a Google és a Facebook után az autómárkák körében is hódít, nemrég például az Opel és a Volkswagen is egy ilyen szimpla emblémára váltott.

Nem kell radikális változásra gondolni, a kék-fehér minta megmarad, de a korábbi háromdimenziósnál jóval egyszerűbb lesz a megjelenése. A BMW szerint az új embléma nyitottságot és tisztaságot sugároz.

A legnagyobb különbség a fekete keret eltűnése, ez a rész mostantól átlátszó lesz,

ezért a színe attól függően változik, hogy milyen autóra kerül. A Concept i4-en például a selymes mattréz fényezés látszik alatta, és kíváncsian várjuk, hogyan mutat majd más színű autókon. A BMW mindenesetre az online csatornáin is kicserélte az emblémát.

A kék-fehér negyedek Bajorország színeit szimbolizálták akkor, amikor a Bayerische Motoren Werke emblémáját megalkották, és a propellerrel csak jóval később kapcsolódtak össze.

A márka repülőgépmotorokat is gyártott, és csak 1929-ben jelent meg az a hirdetés, amelyen két repülőgép propellerje a BMW emblémáját adja ki. A kapcsolatot tovább erősítette egy újabb fotó, ami 1942-ben jelent meg, és szintén egy propeller rajzolja ki rajta a logót. A BMW sosem cáfolta az embléma eredetének legendáját, pedig

Az évtizedek során az eredeti koncepciót finomították tovább, az ötvenes években eltűnt a kezdetektől rajta lévő aranyszínű keret, és csak a kilencvenes években kapott háromdimenziós domborítást a logó.

A BMW-csoporthoz tartozó MINI egyébként már korábban erre a flat stílusú logóra váltott:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.