A BMW megmutatta, hogy mivel készül felforgatni az elektromos autók piacát. 2021-ben jön az i4, és ennek előzeteseként leplezték le ezt az ígéretes tanulmányautót, aminek a formáján kívül a teljesítménye is érdekes lehet.

Az i3 jelentette a belépőt az elektromos autók közé a BMW számára, és a német márka most nagyobb fokozatra kapcsol, a következő években egy sor új villanyautót mutat be. Az első az X3 elektromos hajtású változata lesz, ami még az idén megérkezik, és ezt követi a 4-es sorozatba tartozó i4, aminek az előzetese ez a tanulmányautó.

Az ősszel leleplezett Concept 4-hez hasonlóan az elektromos Gran Coupé és megkapja a hatalmas hűtőmaszkot,

ami ebben az esetben nem hűtésre szolgál, hanem különféle szenzoroknak ad helyet. A selymes mattréz árnyalatra festett karosszéria alakja állítólag már egészen közel áll ahhoz, ami jövőre sorozatgyártásba kerül, és ha a részleteivel nem is tudtál még megbarátkozni, az arányai valóban tökéletesnek tűnnek.

A kupéformájú négyajtós a képességeivel is felkelti az érdeklődésed: az elektromotorja 530 lóerős teljesítmény leadására képes, amivel 4 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 200 km/óra feletti lesz.

A BMW szerint a teljesítménye egy V8-as modellével is felveszi a versenyt, azt pedig úgysem lehet számokkal elmondani, milyen élményt ad.

Az i4-ben már a BMW következő generációs elektromos hajtáslánca kapott helyet, mint ami az idén érkező iX3-ban is benne lesz.

A padlóba épített 80 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével 600 kilométernél nagyobb hatótávot mondanak rá,

méghozzá a valósághoz közelebb álló WLTP mérés szerint, ami a jelenlegi elektromos mezőnyben elég ígéretesen hangzik.

A karosszériához hasonlóan rézszínnel díszített belső tere annyira letisztult, amennyire csak lehet, a szellőzőrácsokat elrejtették, és hagyományos kapcsolóból sincs sok, mindent a kormánykerék mögött lévő dupla képernyőn lehet elérni.

Az ülések közt megmaradt az iDrive kristályüveg forgókapcsolója, a váltókart viszont szimbolikus kapcsolóra cserélték.

Azt gondolnád, hogy az elektromos autóknak nincsen hangja, de a BMW-nél még erre is figyeltek,

az i4 hangját a filmes zeneszerző Hans Zimmerrel közösen alkották meg. Az i4-re a BMW megújult emblémája került, fekete helyett átlátszó kerettel, és már nem kell sokat várni rá, 2021-ben indul a gyártása a márka müncheni üzemében.

Ez is érdekelhet:

Újra megmutatta magát a BMW elektromos crossovere

Sivatagi tesztje közben látható az iNext.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy merőben váratlan helyre igazolhat Sainz

További cikkeink a témában