Valószínűleg ez nem is volt opció a négyszeres világbajnoknál.

Sebastian Vettel elhagyja az idény végén a Ferrarit, 2021-re pedig még nincs csapata. A McLarent egészen addig lehetett hallani vele kapcsolatban, amíg a wokingiak az éppen a Ferrarihoz távozó Carlos Saintz Jr. helyére le nem igazolták Daniel Ricciardót a következő idényre.

A négyszeres világbajnok tehát egészen biztosan nem lesz a McLaren pilótája, és már az is biztos, hogy a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointnál sem lesz helye – ezt Otmar Szafnauer csapatfőnök jelentette ki, ráadásul elég határozottan:

„Már most őrületes a 2021-es átigazolási piac, pedig 2020-ban még nem is versenyeztünk. Igaz, hogy futamgyőztesek, sőt Sebastian Vettel személyében világbajnok is van a pilótapiacon, de mi inkább a jelenlegi versenyzőinket részesítjük előnyben. Ha megadjuk nekik a legjobb autót, akkor ők is futamgyőztesekké, sőt világbajnokká válhatnak.”

Vagyis a Racing Point továbbra is kitart Sergio Pérez és a csapatot tulajdonló Lawrence Stroll fia, Lance Stroll mellett.

Vettelt még a Renault-val hozták szóba, ahol Ricciardo ülését kell valakinek odaadni 2021-től – de az állítólag Fernando Alonsóé lesz –, illetve ott van még a Mercedes is, ahol Valtteri Bottas alatt inog a szék, valószínűleg erre játszik a német:

Vettel mindent vagy semmit alapon játszik pályafutásával

Nagyon úgy tűnik, a négyszeres világbajnok német mindent egy lapra tett fel.

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Büntetőfékezett, szándékosan autót tört, aztán beleivott az anyósülésen lévő whiskysüvegbe egy szentesi férfi
További cikkeink a témában