Már korábban elárulta az Opel, hogy a Manta elektromos változatán dolgozik, és most újabb képeket adott ki a villanymotoros veterán sportkupéról.

1970-ben jelent meg az Opel sportkupéja, a Manta, ami generációkon keresztül a német márka elérhető álomautója volt. Nem olyan régen elővették a Manta témáját, hiszen az 1975-ig gyártott első generáció jellegzetes orráról mintázták a márka újonnan bevezetett arculatát, a fényszórók közti fekete maszkot.

A stíluselem a Mokka után minden újonnan bemutatott Opelre felkerül, és most az eredeti Manta is visszakaphat valamit a Mokkától.

Az Opel ugyanis a legendás sportkupé modernizált, elektromos hajtású változatán dolgozik, aminek Manta GSe ElektroMOD a neve. Pár hete már mutattak egy előzetest róla, és most újabb képeken is láthatjuk.

Minél többet látunk belőle, annál jobban tetszik a jellegzetes sárga színű, fekete motorházfedéllel szerelt Manta.

A modern fényszórók is jól állnak neki, és az Opel most mutatott egy újabb felhasználási módot a fekete pajzsra. A mögötte lévő pixeles világítással különféle emblémákat, üzeneteket lehet megjeleníteni rajta.

Sokan örülnénk neki, ha az Opel ismét gyártásba adna egy ilyen formájú autót, de a Manta GSe ElektroMOD egyedi prototípus marad. A nevében lévő GSe azonban feltűnhet a jövőben az Opeleken, mint a sportos elektromosított változatok típusjele. A Manta további részleteit a bemutatóján, május közepén árulják majd el.

Ez is érdekelhet:

Ránézel, és igazából minden más már mindegy is. Villámteszt: Opel Mokka-e

A technika, a térkínálat, az általános minőségérzet pont elég jó ahhoz, hogy ne érjen csalódás az elektromos Opel Mokka vezetése, használata közben sem.

És ezt olvastad már?
Kinek szólnak a budapesti Tier-rollerek?
További cikkeink a témában