Egyszer már megesett vele, és most ismét lefoglalták az egyenlítői-guineai diktátor fiának szuperautóit. Ezúttal egy Bugatti Veyron mellett két igazi ritkaságot vittek el a hatóságok.

Egyenlítői-Guinea elnökének fia nemcsak arról ismert, hogy imádja a szuperautókat, hanem arról is, hogy kedvtelését közpénzből finanszírozza. Egyszer már elkapták ezért, az akkor lefoglalt autók között egy Bentley Azure, két Bugatti Veyron, egy Ferrari Enzo és egy 599 GTO, egy Maserati MC12 és egy Porsche Carrera GT is volt. Az egész kollekciót az értékénél jóval alacsonyabb áron, négymillió dollárért árverezték el 2013-ban.

De úgy tűnik, hogy az egyenlítői-guineai diktátor fia, Teodoro Nguema Obiang Mangue semmiből sem tanul. Egyrészt ismét figyelemreméltó szuperautó-kollekciót halmozott fel, másrészt a jelek szerint megint közpénzből tette, ugyanis újra lekapcsolták. Az Instagramra került fel az a videó, amin Mangue lefoglalt autóit szállítják el Genfben a svájci hatóságok. A tréleren egy újabb Bugatti Veyron mellett két igazi ritkaság utazott: egy Koenigsegg One:1 és egy Lamborghini Veneno Roadster. Még nem tudni, mi lesz a szuperautók sorsa, de valószínűleg ezek árverésre kerülnek majd.

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!