Jogosan?

Az F2-es és Formula E-bajnok Nyck de Vries idén megkapta a nagy lehetőségét a Red Bulltól: ülést kapott az F1-ben az istálló partnercsapatánál, a jellemzően juniorjainak F1-es szereplést biztosító AlphaTaurnál. A 28 éves holland azonban eddig nem nagyon tudta felvenni a ritmust a száguldó cirkusszal, teljesítményével kapcsolatban elég sokatmondó, hogy még csapattársa, Cunoda Júki is jobban teljesít nála, ami – nem megbántva a japán pilótát – egyáltalán nem hízelgő rá nézve.

A Gpblog.com a Motorsport.com francia kiadására hivatkozva pedig azt írja, hogy az osztrák istálló tanácsadója és a juniorprogramjának vezetője,

Helmut Marko ultimátumot adott De Vriesnek: vagy jobban teljesít a következő három futamon, mint eddig, vagy elveszíti ülését.

Tehát a holland pilótának az Emilia-romagna-i Nagydíjon, a Monacói Nagydíjon, valamint a Spanyol Nagydíjon kellene bizonyítania; abban bízhat, hogy ezeket a pályákat jobban ismeri.

Természetesen már az utódról is hallani mégpedig Daniel Ricciardo személyében, aki a Red Bull harmadik számú pilótájaként kézenfekvő megoldást kínálna az AlphaTauri számára – állítólag a nyolcszoros futamgyőztest ausztrál már üléspróbán is járt a csapatnál –, illetve felmerül még Liam Lawson és Ivasza Ajumu neve is, mindketten Red Bull-juniorok.

UPDATE:

Helmut Marko elmondta, hogy ha úgy alakulnak a dolgok, hogy pilótacserére kerülne sor, akkor a fiatal tehetségeinkhez nyúlnak, mint mondja: „Liam Lawsonról és Ivasza Ajumuról van szó, Ricciardo nem téma”.

(Forrás: Gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A távozó csapatfőnök: Jobb, ha befogom a számat

Franz Tost a távozásáról beszélt.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában