Végre egy értelmes ötlet, amivel javítani lehetne az F1 tragikomikus helyzetén

Nagyon úgy tűnik, hogy a Forma–1 irányító testülete tényleg érzékelte, hogy mennyire értelmetlen és nevetséges a halmozott büntetések megléte a sportágban.

Az előző idényben volt, hogy 40-50 (esetleg még több) rajthelynyi hátrasorolást kiosztottak egy-egy versenyzőnek (főleg a motoralkatrészek és a váltócserék miatt), így fordulhatot elő az a tragikomikus helyzet, hogy sokszor több hellyel soroltak vissza egy pilótát, mint ahány autó egyáltalán elindult az adott versenyen.

A mostani, azaz a 2018-as idényre javítottak a helyzeten, de a sportág versenyigazgatója, Charlie Whiting pedig még jobban szeretné visszaszorítani a büntetéseket, egyértelmű célja, hogy

Konkrétumokat nagyon nem árult el Whiting, de annyit elejetett, hogy a váltócserék szankcionálását változtatnák meg. Ez azért nem lenne hülyeség, mert egy váltónak hatversenyhétvégé kell túlélnie, ha pedig ennél előbb kell cserélni, akkor jön az öthelyes büntetés.

„Lenne három sebességváltó az egész idényre, de azokat úgy lehetne használni, ahogy tetszik. Ez is a 2021-es elképzelések között szerepel.”

Komoly átalakuláson megy át az F1, amióta a Liberty Media átvette az irányítást Bernie Ecclestone-tól, és az új tulajnak vannak még ötletei, itt van például ez:

(Fotó / forrás: motorsport.com / Sky Sports)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon