A Mercedes csábítgatja Max Verstappent, és minden abba az irányba mutat, hogy nem Lewis Hamilton helyére.

A Red Bull 2017-ben megkötötte a legfontosabb szerződését, amikor Verstappen 2020-ig hosszabbított. Ugyanakkor a kontraktusban van egy eredményekre vonatkozó záradék, amivel a holland abban az esetben távozhat az osztrák csapattól a lejárati idő előtt, ha az istálló teljesítménye gyenge lenne.

Bár az eddig lement két futamon Verstappen összehozott egy harmadik és egy negyedik helyet, a mindössze 21 éves pilóta frusztrált a tempóhátrány miatt – ami egyébként az RB szerint annak ellenére is a Renault hibája, hogy az idei szezontól kezdve már Honda-motor hajtja a versenyautóit:

A Red Bull tanácsadója, Helmu Marko szerint a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff pedig most arra játszik, hogy elcsábítsa a fiatal hollandot:

„Valóban található egy eredményekre vonatkozó kilépési záradék Max szerződésében, Toto Wolff pedig nagyon gyakran hívogatja őt és az édesapját, Jost is.”

De Marko nem aggódik, szerinte Verstappen jól érzi magát ott, ahol most van, a csapat pedig meg tudja adni neki a világbajnoki címre esélyes autót.

Ez a helyzet viszont Valtteri Bottasnak is kényelmetlen, inkább kellemetlen lehet, neki ugyanis csak 2019 végéig szól a szerződése. Bár a finn az ausztrál és a bahreini futam után jelenleg vezeti a világbajnokságot, egyrészt még sok van hátra az idényből, másrészt az elmúlt két mercedeses idényben nem Bottas volt a legélesebb kés a fiókban.

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon