Túl korán és túl sokat kockáztat a Ferrari a csapatutasításokkal – legalábbis a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff szerint.

A Ferrari a Kínai Nagydíjon is alkalmazta a csapatutasítást – azaz az eddig lement három futam mindegyikén –, amelynek kivétel nélkül Sebastian Vettel volt a kedvezményezettje, vagyis minden esetben Charles Leclerc kárára született döntés, annak ellenére, hogy eddig inkább a fiatal monacói tűnik a csapat vezérének.

A Ferrari megmagyarázta a csapatutasítás okát, Leclerc elfogadta

Sanghajban is Vettelnek kedvezett a Ferrari, de már mindent ért Leclerc.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint túl korai ilyen eszközökhöz nyúlni a szezon legelején, mert ahogy a bajnokság sem egy futamból szól, így az ilyen döntések sem csak egy versenyre lehetnek hatással, és ezzel a sorozatos csapatutasítással veszélyes vizekre evezett a Ferrari, mert...

„Ha ez egyszer elkezdődik, nagyon nehézzé válik kezelni ezt a helyzetet a csapaton belül. A döntés ugyanis precedensértékű lehet, és akkor minden versenyen hozniuk kellene egy ilyen döntést, ha a hátulról jövő azt mondja, hogy gyorsabb is tud lenni.”

Wolff egyébként Nico Rosberg és Lewis Hamilton csatározása során megtapasztalhatott már hasonlót:

„Mi is voltunk olyan helyzetben, amikor a versenyzőink egymásra számára jelentettek nyomást, olykor kockáztatva, hogy esetleg nem tudjuk befejezni a futamot. Ez nem egyedül a Ferrari problémája, minden csapat szembesül ezzel, amelynek két domináns versenyzője van.”

Vettelt meg inkább ne kérdezd meg az esetről:

Vettel bitang mód kiosztotta az őt számonkérő újságírókat

A Ferrari-csapatutasításról merték kérdezni.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában