A Jaguar Land Rover megcsinálta, amire minden benzinvérű autóbolond vágyik: új példányokat épít egy legendás, hetvenes évekbeli modellből, a Range Rover első generációjából.

Ha sok pénzed van, lehet egy minden extrával felszerelt, modern és fényűző Range Rovered. Vagy ha a régebbi típusok jönnek be inkább, akkor kereshetsz egy megfelelő kiindulási alapot, és felújíttathatsz egy ígéretes veterán példányt. De ha a pénzt nem számít, miért nem kéred meg a gyárat, hogy csináljon neked egy újat?

Ennek az igénynek ment elébe a Jaguar Land Rover azzal, hogy a veteránokkal foglalkozó részlegük elkészített egy 1978-as Range Rovert, ami éppen úgy néz ki, mintha most gördült volna ki a gyárból. A felújítást kizárólag gyári alkatrészekkel, és az eredeti gyári technológiával végezték, így lehet egy közel negyven éves, de nulla kilométeres Range Rovered.

Persze ennek megkérik az árát, a veterán példány drágább, mint egy minden extrával teletömött új Range Rover: 135 ezer fontba, azaz kicsit több, mint 48 millió forintba kerül. A tervek szerint 10 darabot építenek belőle, aztán annyit, amennyire még igény lesz. Mindenesetre mi máris bepattannánk ebbe az aranyszínű, 3,5 literes V8-assal szerelt példányba, ami sokkal menőbb, mint egy új high-tech Range Rover.

És ezt olvastad már?
Európában is kapható lesz az elektromos Fisker Ocean