A Ferrari-csapatutasításról merték kérdezni.

A szezon harmadik futamán, a Kínai Nagydíjon is Sebastian Vettelnek kedveztek a maranellóiak Charles Leclerc kárára, a történtek miatt a fiatal monacói magyarázatot várt, amit aztán meg is kapott:

Ezek után sejthető volt, hogy bőven lesz utóélete a dolognak, amiből természetesen Vettelnek is kijutott jóból. A sanghaji verseny utáni sajtótájékozatón arról kérdezték a négyszeres világbajnokot, hogy ő maga kérte-e a csapatot, hogy utasítsák Leclerc-t, és hogy ez sporszerű döntés volt-e szerinte. Vettel pedig nem kicsit lett ingerült ettől:

„Abban a pillanatban rögtön tudtam, hogy erről fognak majd kérdezgetni. Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán akarok-e erre válaszolni, mert ti (az újságírók – a szerk.) csak részleteket ragadtok ki és rossz fényben tüntetitek fel azokat. Ha valaki fél óra múlva megint megkérdez erről paddockban, talán egyenes választ fogok rá adni, amit aztán nem írtok le. Úgy tűnik, ha nem is mindannyian, de egyesek így dolgoznak.”

De Vettel azért annyit mondott az esetről, hogy ő azt érezte, hogy gyorsabb csapattársánál, de mégsem tudott gyors köröket összerakni.

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mit tud az ötödik generációs hibridcucc a Toyota Corollában?