Nem érti, hazájában hogy nem lehet népszerű a Forma-1.

Sebastian Vettel egy nyilatkozata szerint nem tudja megérteni, a német közönség miért nem szereti annyira a sportágat, mint mondjuk a mexikóiak. Míg idén elmaradt a német nagydíj, mivel nem sikerült elég közönséget a lelátókra vonzani, addig a múlt heti mexikói versenyhétvége alatt minden jegy elkelt, és 300 ezer néző kísérte figyelemmel Vetteléket.

Vettel egyszerűen nem érti, hogy lehet a sportág ennyire népszerű egy olyan országban, ahol nincs is kifejezetten élen menő pilóta, míg a németeknek ott van Nico Rosberg is, ő is, és Nico Hülkenberg is.

„Hogy őszinte legyek, nem értem, mi történt Németországban. Nagyon jó hangulat volt évekkel ezelőtt mindig, akkor is, ha nem volt tele a nézőtér. Úgy láttam, itt most több német zászló lobogott a kilátókon, mint valaha a német futamokon.”

„Talán az emberek fáradtak, talán a jegyek túl drágák, lehet, hogy figyelnek a költekezéseikre, és ez már nem fér bele. De nagyon rossz azt látni, hogy egyre kevesebben követik a sportágat, annak ellenére, hogy két német is küzd az élen. Szerencsére más országokban még vannak, akik szurkolnak nekünk.”

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában