Nem érti, hazájában hogy nem lehet népszerű a Forma-1.

Sebastian Vettel egy nyilatkozata szerint nem tudja megérteni, a német közönség miért nem szereti annyira a sportágat, mint mondjuk a mexikóiak. Míg idén elmaradt a német nagydíj, mivel nem sikerült elég közönséget a lelátókra vonzani, addig a múlt heti mexikói versenyhétvége alatt minden jegy elkelt, és 300 ezer néző kísérte figyelemmel Vetteléket.

Vettel egyszerűen nem érti, hogy lehet a sportág ennyire népszerű egy olyan országban, ahol nincs is kifejezetten élen menő pilóta, míg a németeknek ott van Nico Rosberg is, ő is, és Nico Hülkenberg is.

„Hogy őszinte legyek, nem értem, mi történt Németországban. Nagyon jó hangulat volt évekkel ezelőtt mindig, akkor is, ha nem volt tele a nézőtér. Úgy láttam, itt most több német zászló lobogott a kilátókon, mint valaha a német futamokon.”

„Talán az emberek fáradtak, talán a jegyek túl drágák, lehet, hogy figyelnek a költekezéseikre, és ez már nem fér bele. De nagyon rossz azt látni, hogy egyre kevesebben követik a sportágat, annak ellenére, hogy két német is küzd az élen. Szerencsére más országokban még vannak, akik szurkolnak nekünk.”

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában