Továbbra sem tudni, mi lesz Sebastian Vettellel, ami biztos, hogy még nincs csapata 2021-re. Úgy tűnik, a német kivár a végsőkig.

Egyes pletykák arról szólnak, hogy a négyszeres világbajnok a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointhoz szerződik (Sergio Pérez helyére), míg más források szerint Vettel továbbra is abban reménykedik, hogy Hamilton – valamilyen elképzelhetetlen okból kifolyólag – nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését a Mercedesszel, így pedig megkaparinthatja a brit helyét.

Utóbbi teóriát erősítheti a Racing Point csapatfőnökének legutóbbi nyilatkozata, Otmar Szafnauer ugyanis azt válaszolta egy riporter azon kérdésére, hogy mikor várható a 2021-es pilótafelállás bejelentése, hogy azt már két éve megtették, és Vettel nem is került szóba.

Persze könnyen lehet, hogy ez csak terelés, ahogy az is lehetséges, hogy a négyszeres világbajnok visszakozott, mert megijedt, ugyanis a jövőre az új szabályok megtiltják az autómásolást, ami pedig érzékenyen érintheti az idén csak rózsaszín Mercedesnek csúfolt Racing Pointot.

Persze az is benne van a pakliban, hogy Vettel megvárja Hamilton döntését, és attól függően ír alá a Racing Pointhoz vagy a Mercedeshez – az pedig nem is kérdés, ha választás elé kerülne a német, akkor melyik csapatot választaná inkább. Segítünk: a Mercedest.

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, motorsport.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral