A németek négyszeres bajnoka megvédte a csapatát a rosszindulatú megjegyzésektől.

Sebastian Vettel szerint semmi értelme összehasonlítani a Ferrari 2016-os teljesítményét a 2015-össel, hiszen az nem igazságos. A Ferrari múlt idényben összeszedett már az elején egy győzelmet, de idén hiába álltak sokat dobogón, a legfelső fokra nem sikerült felállnia egyikkőjüknek sem. Mindenki nagyon sokat várt az olasz csapattól, akik 3 győzelemmel és rengeteg dobogóval zárták az évet, de sajnos csalódniuk kellett 2016 tavaszán.

„Nem igazságos összehasonlítani az idei évünket a múlt évivel, mert múlt évben a senki földjén voltunk. A különbség az előttünk és a mögöttünk lévő autókhoz képest is hatalmas volt. Idén sokkal kisebbek a különbségek, közelebb is vagyunk, de nem volt túl sok problémamentes futamunk. Az, hogy nem úgy teljesítünk, ahogy kéne, nem csak a mi hibánk” – nyilatkozta Vettel.

„Nem hiszem, hogy bármilyen gondunk lenne a sebességünkkel, ha van valami gond, az mindig az időmérőn, vagy a versenyen történik. „

Vettel azt is kiemelte, hogy mivel a Ferrari a menedzsmentjében is hatalmas változáson esett át 2014 végén, még mindig nem lehet tisztán látni, hogy mit hozott az új projekt.

„El kell fogadnia mindenkinek a tényt, hogy a csapatok, akik ellen versenyzünk, nem mentek keresztül ilyen változásokon, mint mi. Sokkal motiváltabbak vagyunk, mint mások, csak még jobban össze kell rázódni.”

 

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában