Az Aston Martin hivatalos oldalán jelentette be, hogy Sebastian Vettel visszavonul a szezon végén.

A 35 éves Vettel 2020 óta az Aston Martin versenyzője, és mint kiderült a hivatalos közleményből: a mostani lesz az utolsó idénye az F1-ben.

„Az elmúlt 15 évben sok nagyszerű emberrel dolgozhattam együtt az F1-ben. Az elmúlt két évben az Aston Martin versenyzője voltam, és bár nem értünk el olyan eredményeket, amiket vártunk, világos számomra, hogy minden kezd összeállni ahhoz, hogy a csapat a következő években a legmagasabb szinten versenyezhessen. Remélem, hogy a tavalyi és az idei évben elvégzett munka a csapat segítségére lesz a jövőben. (...)

Nehéz volt számomra meghozni ezt a döntést, sokat gondolkodtam rajta. A szezon végén átgondolom majd, hogy mire fogok fókuszálni a jövőben, de az egyértelmű számomra, hogy apaként több időt szeretnék tölteni a családommal. A mai nap azonban nem a búcsúról szól. Sokkal inkább arról, hogy mindenkinek köszönetet mondjak. Nem utolsó sorban a szurkolóknak, akiknek a szenvedélyes támogatása nélkül a Formula–1 sem létezne”

– áll a Vettel és a csapat által kiadott közleményben.

Sebastian Vettel 2006-ban mutatkozott be az F1-ben, a BMW Saubernél kezdte a karrierjét, majd a Toro Rosso, a Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin voltak a csapatai. Legnagyobb sikereit a Red Bullnál érte el, 2010 és 2013 között négyszer lett világbajnok. A négy vb-cím mellett eddig 53 futamot nyert meg és 122 dobogós helyezése van.

(Fotó: Getty Images)

 

És ezt olvastad már?
A jövő elektromos izomautóját mutatja meg a Dodge