A Virgin Galactic SpaceShipTwo hamarosan már Tom Hanksszel, Brad Pitt-tel és más sztárokkal megrakodva emelkedik a magasba, de előtte még elvégeznek néhány próbarepülést, nehogy a díszes társaság hullócsillagként fejezze be az első űrutazást. A legutóbbi tesztekről készült felvételek magukért beszélnek.

A White Knight Two nevű hordozó repülőgépről útnak indított SpaceShipTwo 22 ezer méteres magasságig emelkedett, miközben a hangsebesség 1,4-szeresére gyorsult.

Bár a szuborbitális repülésekre kifejlesztett űrrepülőgép egyelőre még tesztfázisban van, az már most sem kérdéses, hogy a Virgin merész vállalkozása sikeres lesz: az elővételben elfogyott több mint hatszáz jegy arra enged következtetni, hogy elég sokan vannak, akiknek nem okoz problémát egy Lamborghini árát elpattintani egy kétórás útra.

Ha te is közéjük tartozol, akkor hozzánk legközelebb Ausztriában vagy Horvátországban tudsz jegyet vásárolni a Virgin járatára, csak ne felejtsd el magaddal vinni a húszezer dolláros (kb. négymillió forint) előleget.

És ezt olvastad már?
Az űrkorszakba repítenek ezek a turbinahajtású autók