Virtuális autómúzeumot nyitott a Citroën, amiben örömmel fogsz elveszni

Minden autómárkának van gyári múzeuma, de a Citroën most egy virtuális tárlatot nyitott, ahol olyan dolgokat is megtehetsz, amiket egy igazi múzeumban nem: végigülheted és beindíthatod a legendás modelleket.

Ha nem vagy egyébként is a márka nagy rajongója, akkor most fogsz csak rádöbbenni, hogy mennyire gazdag történelme van a Citroënnek. A francia márka múltja tele van korszakalkotó típusokkal, amelyek nagyon népszerűek voltak a saját korukban, mára pedig legendává váltak, és ezeket szedte egy csokorba a Citroën Origins virtuális múzeum.

A gyűjteményben ott vannak a klasszikusok, mint a Traction Avant, a 2CV, a DS, az Ami 6, a Méhari, a GS, az SM és a CX, aztán a közelmúlt típusai, mint az AX, BX, XM, ZX, Xantia és C6, találsz majd harci járművet, tűzoltóautót, buszt és furgont, tanulmányautót, versenyautót és limitált szériás modelleket is 1919-től egészen napjainkig.

A több mint hatvan járművet felvonultató online múzeum számítógépről éppúgy elérhető, mint táblagépről vagy mobilról, az eszközöd képességeit pedig ki is használhatod, hiszen kedvedre nagyíthatsz a képeken, 360 fokban körülnézhetsz, és még fülelhetsz is.

A motorhangok mellett más sajátos zajokat is meghallgathatsz, így a kürtöt, irányjelzőt, kéziféket, vagy éppen az ajtók csukódását. Minden egyes modellről rengeteg képet, videót és adatot nézhetsz végig, a korabeli prospektusok és tervrajzok böngészése közben pedig olyan zene szól, ami abba a korba visz vissza, amikor az adott autó az utakat rótta. Mi máris elvesztünk benne.

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon