Csaknem húsz éves volt az a Mercedes-Benz SLK, amit felhasználtak ennek a Volga-stílusú sportkocsinak az építésénél. Jól sikerült a munka, ráadásul teljesen legális átépítésnek számít.

Mostanában egyre gyakrabban jelennek meg különböző használt autókból épített Volgák, és egyik-másik kimondottan ügyes munka. Most éppen egy 1999-ben gyártott Mercedes-Benz SLK 230 volt az alanya annak az átalakításnak, aminek az eredményeként egy újabb sportkocsi született a Volga M21 stílusában.

Szinte teljesen megváltoztatták a karosszériát, és ilyenkor derül ki, hogy milyen inspiráló volt az eredeti Volga formaterve, hiszen ez a rövid, kétajtós roadster is egészen jól mutat vele. Az alapokat adó SLK másik előnye, az összehajtható keménytető is megmaradt, és működik, így valószínűleg ez a világ első kupé-kabrió Volgája.

Persze hivatalosan nem Volga ez az autó, de az átalakítás teljesen legális, hiszen a litván forgalmi engedélyébe a Mercedes-Benz SLK 230 GAZ-21 replika név került bele. Most eladó is, hárommillió rubelért hirdették meg egy orosz oldalon, ami mintegy 13,3 millió forintnak megfelelő összeget jelent az eredetinél stílusosabb négykerekűért.

És ezt olvastad már?
A Szellemirtók-stílusú kombi Ladára nincsenek szavak
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne