A Multivan és a Crafter után a Volkswagen legkisebb kisbuszából is elkészült a lakóautó-változat. A Caddy California két személyre ágyat és egy minikonyhát is kínál.

Generációk óta készít lakóautót a Transporter alapjára a Volkswagen, és nemrég a nagyobb Crafter is kijött hálószobás kivitelben.

Otthonosabb és okosabb is lett a Volkswagen lakóautója

Máris vinnénk kirándulni az új Californiát.

Most a német márka legkisebb haszonjárművén volt a sor, a Caddy nemrég megjelent új generációja friss formát és modern műszerfalat kapott, és a lakható változata is kiérdemelte a California nevet.

A Volkswagen legkisebb lakóautójáról van szó, hiszen a Caddy csak 4,5 méter hosszú, ezért a városban sem szenvedés a vezetése,

később egyébként a 4,85 méteresre nyújtott változatban is kijön a California. Még a rövid modell is elég nagy ahhoz, hogy a hátsó ülések ledöntése után 198 centi hosszú, 107 centi széles ágyat hajthassunk ki benne.

A csomagtérben, az ágy alatt kapott helyet a Caddy California egyik legnagyobb vonzereje, a kihúzható minikonyha,

ahol egy 1,85 kilogrammos gázpalackról táplált lángon készíthetjük az ebédet az autó mögött állva. Mivel a csomagtérajtó felfelé nyílik, ezért még az esőtől is védett az autó mögötti terület.

Ha még zártabb helyre vágyunk, akkor jól jöhet az autóhoz csatlakoztatható sátor, ami egészen nagy lakóteret nyújt.

A Caddy California sátorrendszere moduláris, ezért egy alvóhelyet is lehet hozzá csatolni, ahol még ketten elférnek. Az autóban alvók pedig az 1,4 négyzetméteres üvegtetőn nézhetik a csillagokat.

Az új Caddy a kétliteres turbódízel motor 75 és 122 lóerős változatával rendelhető, akár összkerékhajtással is,

a vezető elé 10 colos műszeregység és ugyanekkora érintőképernyő került. A Volkswagen egy okostelefon-alkalmazást is fejlesztett hozzá, az elérhető kempingekkel és más hasznos infókkal.

Ez is érdekelhet:

Repül a konyhabútor a lakóautó töréstesztjén

Kempingezni jobban szeretnénk lakóautóval, mint ütközni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

Sokoldalú szabadidő-terepjáró lett az új Toyota 4Runner

További cikkeink a témában