Két francia formatervező dolgozta ki, milyen lenne, ha a Volkswagen egy platósból kombivá alakítható szabadidős járművet készítene, és az eredmény látva sajnáljuk, hogy csak virtuálisan létezik az autó.

Valentin Fuchs és Pierre Joveneaux munkája ez a Volkswagen tanulmányautó, ami sokkal menőbb lehetne a ma divatos szabadidő-terepjáróknál. A két francia formatervező az ausztrál pick-upok stílusában álmodta meg az autót, és a távoli földrészen igazán népszerűek ezek az autók. A képet látva te is megérted, miért.

A nagy hátsókerekes limuzinok, a Ford Falcon és a Holden Commodore már évtizedek óta kaphatók platós, Ute névre keresztelt változatban, és ahogyan a nálunk ismert pick-upok, úgy az ausztráliai rokonaik sem csak munkavégzésre valók, hanem igazi életstílus-autóvá váltak. A Holden például 6,2 literes V8-assal is szereli a csúcsmodellt.

A nálunk divatos magasított terepjárók helyett sportosan alacsony lett a Varok Concept. A legjobb benne pedig az, hogy egy hátsó rész felcsatolásával kombivá alakítható, így praktikusabb is, mint a nyitott platós pick-upok. A tanulmány csak virtuálisan létezik, pedig akár népszerű is lehetne egy ilyen többcélú pick-up és életmód-kombi.

És ezt olvastad már?
Nagyon egyedi BMW-szerelvényt állítottak meg a német rendőrök