Az ötajtós ferdehátú után a kombit is bemutatta a Golf nyolcadik generációjából a Volkswagen. A Variant változat nem hoz meglepetést, hatalmas a csomagtere, és összkerékhajtású Alltrack változata is lesz.

1993-ban készített először kombit a Golfból a Volkswagen, és a Variant azóta a kínálat megszokott része, több mint 3 milliót adtak el belőle. A nyolcadik széria bemutatója után várható volt, hogy hamarosan elkészül a kombi, és most itt is van, megérkeztek az első képek a Golf legpraktikusabb változatáról.

4,63 méteres hosszával az új Variant jóval nagyobb, 35 centiméterrel hosszabb az ötajtós Golfnál.

A tengelytávja 2,67 méter, ami 6,6 centiméteres pluszt jelent, és ennek főleg a hátul utazók örülhetnek, mert a hátsó lábtér öt centivel nőtt. Az utastér teljes hossza is nagyobb lett, tehát a térkínálattal biztosan nem lesz gond.

Egy kombinál a legfontosabb adat a csomagtartó mérete, és az új Golf Variant ezen a téren is előbbre lépett, még ha egy kicsivel is.

A csomagtér alapesetben 611 literes, hat literrel nagyobb az elődjénél, a hátsó ülések előredöntésével 1642 literre bővül. Összehasonlításképpen a Leon Sportstourer 620/1600, az Octavia Combi pedig 640/1700 literes csomagteret kínál.

A választék megegyezik az ötajtós Golféval, azaz a benzines TSI motorok a duplakuplungos DSG váltóval megkapják a 48 voltos mild hibrid rendszert,

a TDI dízeleket pedig kettős SCR katalizátor teszi még tisztábbá. A digitális műszeregység, a legalább 8,25 colos érintőképernyő és az automata klíma minden esetben széria.

A Golfból ezúttal is készül Alltrack kivitel, ami a szabadidős kombit jelenti.

A jól ismert recept szerint megemelt futóművet, fémszínű és fényezetlen műanyag védőburkolatokat és tetősíneket kap. A 4Motion összkerékhajtás széria, amivel akár két tonnát is vontathat az Alltrack. A kínálat másik vonzó tagja a sportos R Line változat, ezt láthatod vörösben a fenti képeken.

Ez is érdekelhet:

A forradalmi Golf – Volkswagen Golf 1.5 eTSI-teszt

A Golf nyolcadik generációja kívülről tökéletesen golfos. Aztán viszont beül az ember, és használni kezdi.

És ezt olvastad már?
Megvan, mikor derül ki, hogy csalt-e annyira a Red Bull, hogy az Verstappen világbajnoki címébe kerüljön