Koncepcióautóként már többféle kabriótetős szabadidő-terepjárót is mutatott a Volkswagen, amelyek valamelyik szériamodell előfutárai voltak, de most mindenkit megleptek azzal, hogy bejelentették, gyártásba is adják a T-Roc vászontetős változatát.

A kabrió terepjáró nem egészen újdonság, hiszen ha jobban belegondolsz, akkor az olyan klasszikusok, mint a Jeep Wrangler, a Mercedes-Benz G-osztály, de akár a Suzuki Jimny is készültek hátul lenyitható vászontetős kivitelben. De a ma divatos szabadidő-terepjárók között még ritkaság ez a változat, elsőként a Nissan mutatta be a nyitott Muranót, ami a formája miatt nem lett sikeres, majd a kabrió Range Rover Evoque rögtön népszerűvé vált.

Ezt a kategóriát is meghódítaná a Volkswagen. Tanulmányautóként több ilyen modellt is bemutattak már, 2014-ben a T-Roc előfutára is kivehető tetős targa volt, 2016-ban pedig a hamarosan gyártásba kerülő, egy mérettel kisebb T-Cross jelent meg vászontetős változatban.

Most pedig bejelentették, hogy a cég vezetői rábólintottak a tervekre, 2020-ban gyártásba kerülhet a T-Roc Cabriolet, amivel új lendületet kaphat az egyre csökkenő kabriópiac.

Néhány részletet is elárultak már az újdonságról. Például azt, hogy a Volkswagen egyetlen kabriója lesz a kínálatban, ami azt jelenti, hogy a nemrég megszűnt Golf Cabriolet mellett a hamarosan kifutó Beetle Cabriolet helyét is átveszi. A gyártása azonban ugyanott folyik majd, a vászontetőiről ismert specialista Karmann üzemében, a németországi Osnabrückben. 2020-ban jön a modell, amiből nem is keveset, 20 ezret adnának el évente.

És ezt olvastad már?
Közülük kerül ki az európai Év autója 2022-ben