Nincs szükség kétezer lóerős villanymotorra ennek a brit cégnek az elektromos autójához, hiszen a Porschére megszólalásig hasonlító sportkocsi nagyon könnyű lett.

Az elektromos autók közös jellemzője, hogy a beszerelt akkumulátortól nagyon nehezek, például egy Corsa-e is másfél tonna, a szabadidő-terepjárók pedig inkább két és fél tonnát nyomnak. A Watt Electric Vehicle Company ezért azt tűzte ki célul, hogy kimondottan könnyűsúlyú elektromos sportautót épít, amit éppen ezért lesz jó vezetni.

A saját hajtásláncot úgy építették be, hogy tökéletes legyen a súlyelosztása, és mivel az elkészült autó kevesebb, mint egy tonnát nyom, ezért egy 160 lóerős villanymotor is elegendő ahhoz, hogy öt másodperc alatt gyorsuljon százra.

Pedig az akkumulátora nem is olyan kicsi, 40 kilowattórás, amivel 370 kilométeres hatótávot ígérnek.

A Watt elektromos autója megszólalásig hasonlít a Porsche 356-osra, de a brit cég szerint minden egyes karosszériaelem egyedi tervezésű

a jobb légellenállás érdekében. Az egyszerűen csak Coupé néven emlegetett autónál a mindennapi használhatóság is szempont volt, ezért a 16 colos kerekekre ballonos abroncsok kerültek a jobb rugózás érdekében.

Az elektromos Coupénak már ára is van, 81 250 font, ami körülbelül 35 millió forintnak felel meg. A Watt idén nyáron mutatja be a végleges változatot, amiből eleinte 21 példány gyártását tervezi a cornwalli műhelyében. A tervek szerint az első autókkal novemberben készülnek el, és 2022-ben vehetik át a vevők.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai