Robert Kubica még saját csapattársától is jelentősen elmarad, de a Williams már tudja, miért.

A Williams történelmi mélypontját éli éppen, a legendás istálló annyira el van maradva a többi csapattól, hogy gyakorlatilag már nem is F1-es szintű csapatnak számít.

A szebb napokat is megélt legendás istálló 12 futam során mindössze egyetlen pontot tudott összehozni Rober Kubica révén, ennek ellenére mégis fiatal csapattársa, George Russell nyújt meggyőzőbb teljesítményt, aki rendre gyorsabb a veterán lengyelnél – a Magyar Nagydíjon Russel például több mint egy másodpercet adott Kubicának.

A Williams vezető versenymérnöke, Dave Robson szerint, ha egyforma autók mellett ekkora a különbség a két pilóta között, akkor gyanús, hogy az a gumik miatt van:

„Kétségtelen, hogy ezek az abroncsok különböznek a Bridgestone vagy a Michelin gumijaitól. Nem rosszabbak, csak másak, másképp kell kezelnie őket. Robertnek több időre van szüksége ahhoz, hogy megértse, hogyan hozza ki belőlük a maximumot.”

Russel egyébként a GP3-ból és az F2-ből már ismerheti a Pirelli abroncsait, míg a rutinos Kubica csak visszatérése óta szerezhetett vele tapasztalatot, vagyis ebben tényleg lehet valami.

A gumikezelés egyébként valós problémát jelent az F1-ben:

(Forrás: racefans.net, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
„Putyinért még egy golyót is bevállalnék”; az F1 azonnal reagált Ecclestone szavaira
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő