Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki Magyarország tíz legdrágább házának valamelyikébe szeretne hazatérni egy fárasztó munkanap után, hiszen a jelenleg eladó ingatlanok tízes listája 1,2 milliárd forinttól indul felfelé. A szinte csak budapesti ingatlanokat tartalmazó listán találunk hegyvidéki luxusvillát és belvárosi palotát is, a legdrágább épület viszont eredetileg vízműként funkcionált.

 1. 10/10


  A cukorbáró rezidenciája – 1,2 milliárd forint

  A XVII. kerületben található nyolcszobás luxusvilla első ránézésre egy dél-amerikai cukorbáró rezidenciája lehetne: borospince, biliárdterem, 340 négyzetméteres teremgarázs, medence, szauna, konditerem, hidromasszázskád, saját moziterem és egyedileg készített bútorok gondoskodnak a páratlan fényűzésről, amire éppen csak vevő nem akad, hiszen a villát már évek óta hirdetik eredménytelenül. Pedig a 3900 négyzetméteres telken elterülő 1230 négyzetméteres kastély méretéhez és felszereltségéhez képest szinte olcsó, 1,2 milliárd forintos árával éppen csak felfért listánk tizedik helyére.

 2. 9/10

  A Magyar Álom – 1,21 milliárd forint

  A XI. kerület külső részén, a Törökbálinti út felett található családi ház merőben eltér a listánkon szereplő kacsalábon forgó palotáktól. Az ezen a szinten már kicsinek tűnő, 270 négyzetméteres alapterület, a giccset teljes mértékben nélkülöző, praktikus berendezés és az egyszerű, pázsittal borított kert is azt sugallja, hogy sokkal inkább a lakhatóság volt szempont az épület tervezésekor, mint a hivalkodó fényűzés. 1,22 milliárd forintért persze alap a fullextrás felszereltség, így az ezer négyzetméteres telken vendégházat, medencét, sziklakertet és egy kisebb játszóteret is találunk.

 3. 8/10

  Kis palota a Bajza utca sarkán – 1,21 milliárd forint

  A Diplomatanegyedben, az Andrássy út és a Bajza utca találkozásánál álló századfordulós villa nem éppen legénylakás, hiszen az ezer négyzetméteres, négyszintes épületben akár a saját nagykövetségedet is kényelmesen berendezheted. Az 1,22 milliárd forintos palotában szintenként hat szobát, vécét és fürdőszobát találunk, az épület tetején kialakított, 400 négyzetméteres penthouse lakás pedig a város egyik legszebb panorámáját nyújtja a megfáradt diplomatáknak.

 4. 7/10

  Mediterrán villa a Hegyvidéken – 1,36 milliárd forint

  Ha a városban szeretnénk elvonulni a város zajától, akkor a XII. kerületben, közvetlenül az Ördögorom természetvédelmi terület mellett található villa a tökéletes választás. A 3800 négyzetméteres telek 2,5 méterrel az utcaszint fölött kezdődik, és lépcsőzetesen emelkedik a város felé, gyönyörű panorámát biztosítva a lakóknak. Mészkőoszlopok, terméskőből épült falak, kisebb-nagyobb teraszok és az alacsony lejtésű tető ad igazi mediterrán hangulatot a 700 négyzetméteres háznak, a kertben pedig az elmaradhatatlan medence mellett többek között sziklakert, rózsalugas és egy sziklacsobogó gondoskodik a hamisítatlan olaszos hangulatról.

 5. 6/10

  A főváros legszebb háza – 1,48 milliárd forint

  „Budapest legszebb háza” – nemes egyszerűséggel így hirdetik az Istenhegyen található, barokk stílusú kastélyt, amit nyugodtan ki lehetne egészíteni azzal, hogy az egyik legszebb panoráma is innen nyílik a városra. Az 1250 négyzetméteres épületben antik bútorok, festmények és titkos ajtó teremtenek igazi XVII. századi hangulatot, a luxusról pedig többek között szauna, pezsgőfürdő, étellift, hidraulikus lift, úszómedence és geotermikus légcserélő gondoskodik. A panorámaerkélyről páratlan látvány nyílik szinte az egész városra, ráadásul az 1,48 milliárd forintos vételárért cserébe egy 3476 négyzetméteres, ősfás parkot is birtokba vehetünk, aminek a természeti értéke szinte felbecsülhetetlen.

 6. 5/10

  Főúri birtok Szeged mellett – 1,49 milliárd forint

  Tízes listánk egyetlen nem budapesti tagja Szegedtől nagyjából harminc kilométerre, Mindszenten várja új birtokosát. A Pallavicini Károly gróf bútoraival berendezett, 1200 négyzetméteres házban mintha évszázadokat repülnénk vissza az időben, és a felszerelés is leginkább egy XVIII. századi főúr igényeit tükrözi: a birtokhoz járó eszközök akár ötszáz fős vendégsereg kiszolgálására, vagy egy 650 fős bál megrendezésére is alkalmasak, ennek megfelelően kétezer négyzetméteres parkoló, bográcsozó, sörpavilon, grillező, focipálya, két termálvizes kültéri medence is található a 80 ezer négyzetméteres telken. Az 1,49 milliárd forintos vételárba beletartozik négy darab számítógép, házimozi rendszer, hangfelvevő stúdió, valamint a birtokhoz járó traktorok és kerti gépek is.

 7. 4/10

  Az igazi kuriózum – 1,6 milliárd forint

  A Városliget szomszédságában található Kuriózum Villa eredetileg lakásművészeti kiállítások bemutatására létesült, de elviekben semmi akadálya, hogy lakóépületként használják. Persze a 22 szobás, 1500 négyzetméteres alapterületű házban talán még akkor is kocsiba kell pattannod, ha csak a konyhába mész, a családtagokkal pedig legfeljebb hetente egyszer–kétszer fogsz összefutni. Az 1926-ban épült villát 2002-ben teljesen felújították, így a századeleji hangulat, a kőből faragott korlátok és gipszstukkók ma már a legmodernebb felszereltséggel egészülnek ki.

 8. 3/10

  Jégbarlang Hűvösvölgyben – 1,8 milliárd forint

  A II. kerület külső részén, Hűvösvölgyben található ötszintes épületnek nem véletlenül kérik meg rendesen az árát, hiszen a 2200 négyzetméteres házban wellnessrészleg, infra- és finn szauna, konditerem, masszázshelyiség, gőzkabin, jégbarlang, biliárdszalon, medence és lift is található, a tetőn pedig egy száz négyzetméteres teraszt alakítottak ki jakuzzival és bárpulttal. A gazdagsággal kézen fogva járó szenvedélynek, a golfnak a közelben lévő Petneházi Golf Clubban hódolhatunk, bár a hatalmas, 4400 négyzetméteres telek akár egy saját golfpályához is elegendő lenne.

 9. 2/10

  2 in 1 villakomplexum a Svábhegyen – 1,8 milliárd forint

  Egyet fizet kettőt kap akció keretében vihető 1,8 milliárd forintért a Svábhegyen található villakomplexum, amelynek egyik tagja egy 1930-ban épített, de tavaly teljes felújításon átesett szecessziós villa, míg a másik a korabeli stílushoz igazodó, de új építésű épület. A háromemeletes épületekben lifttel közlekedhetünk, emellett jakuzzi, szauna, video-kaputelefon és éjjel-nappali őrszolgálat is benne foglaltatik a vételárban, de a majd kétmilliárd forintos árcédula a gyönyörű panorámának és az 5261 négyzetméteres kertnek is szól, amelyben többek között fűthető medencét és szökőkutat is találunk.

 10. 1/10

  Gépház két és fél milliárd forintért – 2,42 milliárd forint

  Az Ybl Miklós téren álló Várkert Casino vételára az elmúlt négy év alatt csaknem a felére csökkent, 2420 millió forintos árával viszont még mindig Magyarország legdrágább eladó lakóingatlanjának számít. A neoreneszánsz épület esetében persze találóbb lenne a lakható kifejezés, hiszen vajmi kevés esély van rá, hogy a karrierjét a Királyi Palota vízműjeként kezdő, később kávézóként, zenepavilonként és legutóbb kaszinóként funkcionáló épületet valaki lakhatási célból fogja végül megvásárolni.

  A lehetőség ettől függetlenül adott, hiszen a 856 négyzetméteres épületbe a közműveken felül még az ADSL internet is be van vezetve, az 1997 négyzetméteres telekhez pedig önálló kikötő is tartozik, igaz, a kettő között húzódik a kétsávos alsó rakpart. Az 1879-ben, Ybl Miklós tervei alapján épült kastély a Világörökség része (tehát nem húzhatsz fel a tetejére plusz két emeletet), a szemben található Várkert Bazár felújítási munkálatai miatt pedig a következő másfél évben kicsit zajos lesz a kecó, de még ezzel együtt is nagyon alkalmi vételnek minősül, pláne, hogy a hirdetés szerint ehhez az épülethez is jár egy százezer forintos Media Markt vásárlási utalvány, amiből még egy új full HD tévére is futja.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.