Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megvan az első meccs, a három pont, és még gólt sem kaptunk! Így kell ezt csinálni!

Emberek, 44 év után újra Eb-meccset játszottunk! Igaz még szinte el sem kezdődött a meccs, de máris majdnem hátrányba kerültünk: Alaba borzasztóan nagy kapufát lőtt kábé 28 méterről.

Az első félidő amúgy nem volt egy nagy iramú, labdabirtoklásban jobbak voltunk (54–46%), és sokat, többet és pontosabban passzoltunk, ami azért volt fontos, mert így tudtuk lassítani az osztrákok játékát. Voltak helyzeteik az osztrákoknak, de Király mindig a helyén volt. A z első félidő végén volt egy hatalmas Dzsudzsák-helyzet, ami nem ment be (0–0).

A második félidőben nyomtak az osztrákok egészen addig, amíg a 62. percben Szalai 550 nap után be nem lőtte, amit be kellett (0–1):

Szalai Ádám góljával vezetünk az osztrákok ellen!!

És még jobban alakult a meccs nekünk, Dragovic becsúszott Kádárnak, és így második sárgája után jön a piros és irány a zuhanyzó. Át is vettük a kezdeményezést,  mi támadtunk, Németh 18 méterről megeresztett lövését blokkolták, de a csereként beálló Stieber a 87. percben gólt igazán remek gólt emelt, amivel el is döntötte a meccset (0–2):

Vagyis 44 év után győzelemmel tértünk vissza az Eb-re! Jöhet Izland!

Ausztria: Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (Schopf, 78.), Junuzovic, Arnautovic – Janko

MagyarországKirály – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 79.), Németh K. – Szalai

Ausztria–Magyarország 0–2 (0–0)
Gól: Szalai(62.), Stieber (87.)

(Fotó: AFP)

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 300-szoros pénzt fizetnek, egy százast megér, nem?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.