Még hogy nem lehet fogyni a hamburgerektől és a sült krumplitól, persze ez nem mindenkinél működik.

Azt gondolnánk, ha valaki több mint három hónapon át kizárólag gyorséttermi, egészen pontosan csak mcdonaldsos ételeket eszik, inkább hízókúrán van mintsem diétázna. Egy 57 éves amerikai férfi, név szerint Kevin Maginnis viszont pontosan így szabadult meg 100 nap alatt 26,5 kilogrammtól, vagyis havonta nagyjából 8 kilogramm súlyfeleslegtől.

A szakemberek szerint egyébként a heti 0,5-1,5 kg fogyás az ideális, 3-5 kilogrammos súlyvesztésnél például már nem a zsírból, hanem – a vízvesztésen túl – izomból fogysz.

Maginnis a kissé unortodoxnak tűnő mekis diéta során a következő játékszabályokat állította fel, mindez pedig hatásosnak bizonyult esetében:

  • csak napi három alkalommal ehetett,
  • az étkezések között tilos volt nassolni,
  • a megrendelt kajáknak csak a felét ehette meg, valamint
  • kizárólag vizet ihatott.
@bigmaccoaching Nothing but McDonalds for 100 days, 3 meals a day, cut in 1/2! #halfmaccoaching #portioncontrol #Mcdonalds #mcdonalds #100day #100dayweightloss #bigmaccoaching #transformativecoaching #nashvilleweightlosstransformation #weightlossjourney #weightloss #mcdonaldsweightloss #unsupersizeme #supersizeme #halfsizeme #1 ♬ The Final Countdown - Europe

A férfi ráadásul nemcsak fogyott, de javultak a koleszterin-, vércukor- és szívroham-kockázati értékei, mint mondja: „korábban cukorbetegség határán álltam, de most már az egészséges tartományban vannak az egészségügyi értékeim”.

Bár ez egy sikertörténetnek tűnik, fontos hangsúlyozni, hogy Maginnis mcdonaldsos étrendje nem való mindenkinek – a szakértők inkább a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák és feldolgozatlan élelmiszerek fogyasztását javasolják.

(Forrás: The Guardian, fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor 5 hónap alatt felélnénk a Föld egész éves erőforrásait

Földünk erőforrásai igencsak végesek, pláne, ha úgy élünk, ahogy.

Biztosan látni akarod, hogy néz ki a tökéletes nő a mesterséges intelligencia szerint?

A kapott eredményeket, vagyis képeket „nyugtalanítónak” tartják a projekt vezetői.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Egy lány Koppenhágából

További cikkeink a témában