Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jó pap holtig tanul.

Ugyan egy szex lehet tökéletes akkor is, ha senkinek sem lesz orgazmusa, de lássuk be, a teljes élményhez nagyon is hozzátartozik. Egy úriember jobban szeret adni, mint kapni, azaz arra figyel, hogy a partnere földrengető orgazmusokat éljen át. Ez azonban nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, a nők ugyanis másképpen vannak huzalozva, mint a férfiak. Tény az is, hogy az orgazmusnak rengeteg pozitív hatása van a szervezetünkre.

Ha te olyan szerencsés vagy, hogy minden napra jut egy-két orgazmus, akkor erről tudnod kell. Rögtön bele is vágunk, mert már nagyon szeretnéd tudni, hogy káros-e az egészségre a túl sok orgazmus? Dr. Jonathan Schiff urológus szerint fiziológiai szempontból nincs kockázata annak, ha gyakran elmész. Ugyanakkor!

Az Archives of Sexual Behavior végzett egy átfogó, 53 ezer főt érintő kutatást, amiből érdekes dolgok derültek ki arról, hogy mi az, ami orgazmushoz segíti a gyengébb nem képviselőit.

1. Több orális szex

Azok a nők, akik több orális kényeztetésben részesülnek, sokkal könnyebben érik el az orgazmust. Nem feltétlenül attól élveznek el, hogy nyelvvel elégítik ki őket, de hasznos, ha ez az elem is részese a repertoárnak. Nagy meglepetés eben nincs: a változatosság teszi édessé az életet – és ez a szexszel is pontosan így van.

2. Több idő

Férfiak és nők is egyetértettek abban, hogy nagyobb valószínűséggel érik el az orgazmust, ha a szex legalább 15 percig tart. Ha egy szex hosszabb fél óránál, még nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy nő elélvezzen. A gyors menetek ezért aztán aligha végződnek női orgazmussal – bár ennek a műfajnak is megvan a helye. A rendes előjátékhoz idő kell.

3. Több boldogság

Azok a nők, akik biztonságban érzik magukat és boldog párkapcsolatban élnek, könnyebben érik el az orgazmust. A párkapcsolati boldogság az orgazmus egyik legfontosabb feltétele, szóval azok a párok, akik stabil kapcsolatba élnek, valószínűleg többször jutnak el a csúcsra azoknál, akiknek ebben nincs részük. A stabilitás tehát fontos.

Ezek voltak a tanulmány legfontosabb megállapításai, de azért akadtak egyéb érdekes információk is. Volt pár közös tulajdonság azokban a nőkben, akik sokszor élveznek, ezek pedig a következők:

- új pózokat próbálnak ki
- kiélik a fantáziáikat
- elmondjuk a párjuknak, hogy mit szeretnének
- kimutatják a szeretetüket szex közben
- megdicsérik a partnerüket, ha valamit jól csináltak
- szexi fehérneműt hordanak
- színes a szexuális életük
- szextingelnek a partnerükkel

És még egy: nők 80%-a élvezett el az alábbi aktusok kombinációjától:
- orális szex
- vaginális szex
- manuális csiklóizgatás
- érzéki csókolózás

Érdemes az olvasottakat alaposan megfontolni!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Greatist)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.