Sikerült összegyűjteni a szükséges mennyiséget.

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői bejelentették, elegendő műanyag palackot gyűjtöttek ahhoz, hogy ezek újrahasznosításából készítsék el az éremátadásokhoz a dobogókat. Ez az „elegendő mennyiség” elég brutális:

24,5 tonna használt műanyagot, valamint nagyjából 400 ezer mosószerespalackot jelent.

A szervezők azt remélik, ezzel is hozzájárulnak az olimpia fenntartható lebonyolításához, mivel a klímaszakértők a sportrendezvényeket illetően is felhívták a figyelmet a környezetvédelmi szempontok fontosságára. Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz beszámolója szerint a műanyagok újrahasznosítására vonatkozó programot tavaly júniusban indították el, Tokió lakosait kérték fel arra, hogy a használt palackokat gyűjtsék össze, ezenkívül nagykereskedések és több mint száz japán iskola, valamint az olimpia egyik szponzora, a P&G Group is hozzájárult a gyűjtéshez. A kampány már márciusban elérte a kitűzött célt, de a koronavírus-járvány miatt abban a hónapban született meg a döntés a játékok jövőre halasztásáról.

Az olimpiák és a paralimpiák történetében ez az első alkalom, hogy ilyen gyűjtéssel és ezen a módon gyártják a dobogókat, de a szervezők abban bíznak, hogy

a játékok lebonyolítása során 99 százalékban újrahasznosított anyagokkal tudnak majd dolgozni.

Ez is érdekelhet:

Így használd jól a műanyagot!

Ha okosan és tudatosan használjuk őket, nem terheljük velük a környezetünket.

(Forrás: MTI)

És ezt olvastad már?
Sörösdobozba öntött szemfényvesztés, amely már 300 milliárd forintot ér