Folyékony télikabátok jönnek, mert kezd királyian pocsék lenni az időjárás.

Tom Yum Koong, Kisparázs

Telente rendszeresen elzarándokolok a Kisparázs Kazinczy utcai intézményébe, hogy ezzel a fantasztikusan intenzív, pikáns levessel töltsem fel a szervezetem. Iszonyúan laktató is, nem kívánod utána a pacalt.

Vietnami gulyásleves, Beszálló

A Beszálló pompás levese olyan, mintha a pho és gulyáslevesek aszúja lenne: aranyló, balzsamos, sűrű esszencia, háromdimenziós ízélménnyel. Érkezik mellé házias, elképesztően jó kenyér, egy kevés lime, és egy kazal koriander. Szinte spirituális élmény, ahogyan ennek a szimfóniának az energiája szétárad az emberben.

Ramenka, Ramenka

Alkalmanként előfordul, hogy kicsit nagy lángon sütnek, és majdnem felgyullad a konyha, mint legutóbb szombaton, de nem számít, mert a legfontosabb, az a ramen. Ez a saját univerzumában létező leves lassan, de teljes mélységében mutatkozik meg előttünk, amint apránként, fakanálról fakanálra lapátoljuk magunkba (persze miután pálcikával elfogyasztottuk a szilárdabb hozzávalókat). Igazi újhullámos élmény a Ramenka, Berlinben is megállná a helyét.

Tradicionális borjúgulyás, Vendéglő a Kisbíróhoz

A levesekbe (meg minden egyébbe) a borjú és egyéb finomságok mellett a kisbírósok a szívüket-lelküket is beleteszik, és ezt lehet is érezni. Hazai, kiadós, olyan, mint hazatérni egy hosszú utazást követően. Mondják, hogy a tökéletes leves főétkezésnek is beillik, és ez a kijelentés itt nagyjából meg is állja a helyét.

Szilvás palacsinta leves, Bors Gasztróbár

Tulajdonképpen bármilyen levest írhattunk volna, mert az intézménnyé nemesült Borsban vakon lehet válogatni, nem lőhetünk nagyon mellé. Mint a kiválasztott tétel is demonstrálja, teljesen elgurult a csapat gyógyszere, de a kifejezés jó értelmében véve. Nem csak a levesekben jók, a kiszolgálás, az atmoszféra, minden egyben van a Borsban, nem csoda, hogy a Tripadvisoron a 2140 budapesti egység közül a második helyen állnak.

Nemsokára folytatjuk, mert akadnak még remek levesek a városban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

További cikkeink a témában