Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A színes-csicsás nyolcvanas évekhez való visszanyúlás igen erős trend volt az utóbbi években a sportcipőknél is. Általa születtek kiváló múltidéző, de modern lábbelik, amiket bátran merünk ajánlani utcára is. A teljesség igénye nélkül választottunk ötöt az aktuális felhozatalból.

Nike Air Max Command SI

Mi más is lehetne az első, mint a Nike. Az amerikai gyártó uralta a nyolcvanas-kilencvenes évek sportcipő piacát, az Air Max sorozatnak ebben különösen nagy szerepe van. Mekkora szó volt régen a légtalpas cipő? A Wikipedián külön szócikke van a típusnak, aminek '86 óta majdnem minden évben kiadták egy újabb változatát. Annyi féle volt már, hogy a Nike-nál tutira nincs olyan ember, aki fejből tudná az összes Air Max típust, nade a lényeg, hogy itt az újabb tagja a sorozatnak, ami ugyan már nem éri el a tízes értéket a menőség tízes skáláján, de a nyolcasba azért még belekarcol.

 

Nike Air Vortex Vintage

Az Air Vortexnél is egyértelmű a múltra való utalás, még a nevében is benne van a Vintage szó. A nyolcvanas évek futóversenyein visszatérő vendég volt ennek a cipőnek az elődje, azóta a Nike beépítette a legújabb technológiákat a légtalpat is beleértve. Egy igazi klasszikus, ami eltalált formájával a mai napig jól mutat. Főleg ha színes.

Adidas Adistar Racer

Egy újabb klasszikus gyöngyszemet sikerült előtúrni, ezúttal az Adidastól. Hasítottbőr külső rész, könnyű és kecses felépítés. Akinek az előző Nike túl csicsás volt, annak egyértelműen ezt ajánljuk. Már csak azért is, mert a nyolcvanas évekből származó változat még mindig ott pihen a padlásunkon. Mert akkor még ugye a cipőkben is vót anyag.

 

Adidas Adi-Rise Canvas 2.0

Ha már kicsit retrós cipőket mutatunk, egy magasszárút sem hagyhatunk ki. Itt is van egy az Adidastól, amelyiknek jól szellőző vászon felsőrésze van, nomeg tépőzárral is ellátták, ami nélkül olyan volna ez a cipő, mint a hatvanas évek Elvis nélkül. A kék talppal mennyire jó már?

 

Vans Old Skool Trainers

A Vans gördeszkás cipői közül talán a legismertebb ez az Old Skool Trainer. A jellegzetes fehér csík és a kéttónusú felsőrész - nomeg persze az egyszerű forma - révén már látjuk is a kilencvcenes évek tükörsima kaliforniai járdáin guruló fiatalokat, akik közben a balesetveszélyesen parányi bikiniben görkorizó lányokat bámulják.
Megyek is a longboardért.

A tavaszi cipőket már bevizsgáltuk egyszer, a válogatást erre találod!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.