A Men’s Health nemrégiben 700 nő, szakértők és pszichológusok bevonásával végzett egy kutatást, és ennek tanulságaiból összeállították egy listát, amelynek segítségével minden férfi jobb szeretővé válhat. Kezdjük is pontonként!

1. A fókusz jobb szexhez vezet

Szexológusok szerint a nők 90%-át beindítja a férfiak zihálása, de érdemes tovább menni, és akár szavakkal, biztatásokkal megnyugtatni, illetve felizgatni a partnert. A nonverbális gesztusok is fontosak, így például a szemkontaktus, a lényeg tehát az, hogy szex közben a férfi ne forduljon magába, hanem legyen együtt a partnerével, fókuszáljon a személyiségére, testére, vágyaira.

2. Az előjáték akár a fő műsorszám is lehet

Beverly Whipple szexológus szerint az előjáték borzalmas szó, mivel azt sugallja, hogy csak arra jó, hogy a fő műsorszámhoz, a közösüléshez vezessen. Csakhogy a fentebb említett közvélemény kutatásból kiderült, hogy a nők 25%-nak éppen az előjáték során sikerült orgazmusig jutniuk, ráadásul a férfiak leggyakoribb gyengeségének a kreativitás és a kézügyesség hiányát jelölték meg. Érdemes tehát nagyobb hangsúlyt fektetni az előjátékra.

3. A kéj nem egyenlő a kielégüléssel

A Kinsey Intézet kutatása vetett fényt arra, hogy azok a nők, akiknek a partnere óvszerrel szeretkezett, 17,9 %-kal jobban élvezték a szexet. Ha egy nő kevesebbet aggódik, könnyeben adja át magát az élvezeteknek.

4. Fontos a klíma

Egy szexológiai kísérlet során a kutatást végző orvosok észrevették, hogy az aktusnak helyt adó helyiség hőmérséklete kulcsfontosságú az orgazmus szempontjából. Gerg Holstege, a gröningeni egyetem professzora azt mondta, hogy miután zoknit adtak a kutatásban részt vevő nőknek, 80 %-uk a következő aktus során orgazmust élt át. Dr. Holstege szerint a kellemes körülmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy nő biztonságban, kényelmesen érezze magát, ez a lelkiállapot pedig segíthet abban, hogy könnyebben a csúcsra jusson.

5. Hüvelyi vs klitorális

Megdöbbentően kevéssé ismert tény férfiak körében, hogy a nőknek megközelítőleg csak 20 %-uk képes behatolás következtében elélvezni. A többség orális vagy kézzel történő izgatás után jut el a csúcsra (klitorális orgazmus), a kulcsszó pedig nem a gyorsaság vagy az erő, hanem a konzisztencia. Ha nem sikerül nyelvvel kielégíteni a partnert, akkor nem kell félni egy vibrátor bevetésétől sem.

6. Ne hagyjuk kielégítetlenül a partnert

Egy 2009-es tanulmány szerint 10 perces, vagy rövidebb szex során csak a nők fele volt képes elévezni, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel a férfinak lesz orgazmusa, a nőnek nem. Ebben az esetben érdemes ígéretet tenni arra, hogy hamarosan kárpótolva lesz a hölgypartner.

7. Az orgazmus ne legyen feladat

Ha kétségbeesetten dolgozol azon, hogy a csúcsra juttasd, az el fogja rontani a hangulatát és megtöri a varázst. A Journal of Sexual Medicine-ben 2008-banmegjelent kutatásból kiderült, hogy a szexuális teljesítménnyel kapcsolatos stressz csökkenti a nemi vágyat. Ne kérdezzünk olyasmit, hogy „elmentél már?”, vagy hogy „közel vagy?”, mert ellenkező hatást fogunk elérni vele. Szerencsésebb másképpen megközelíteni a kérdést, pl.: „folytassam ezt?”, „ez tetszik?”. A nők nem jutnak el minden egyes alkalommal a csúcsra, és tisztában vannak vele, hogy ez nem feltétlenül a partnerük hibája.

Ez is tetszeni fog szerintünk:

9 elgondolkodtató idézet pornósztároktól

Mert nekik is vannak gondolataik!

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában