Nem teljesen önzetlenül tette.

Mintegy 90, azaz kilencven Covid-oltást adatott be magának egy hatvanéves német férfi, hogy eladja az oltási igazolásokat azoknak, akik nem akarják beoltatni magukat.

A magdeburgi illető – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – hónapokon át járta Szász-Anhalt tartomány oltópontjait, mígnem elkapta a rendőrség. Eilenburg egyik oltóközpontjában érték tetten, ahol már a második napja jelentkezett Covid-oltásra.

Több üres oltási igazolást találtak nála, melyekre ráírta volna a vakcinák tételszámát, hogy utána eladhassa az igazolásokat. Bár a férfit nem vették őrizetbe, engedély nélküli oltási igazolványok kiadása és okirathamisítás vádjával nyomoznak ellene.

Egyelőre nem tudni, hogyan hatott a szervezetére a 90 Covid-oltás, amelyeket ráadásul vegyesen adatott be magának. Valahol az is bravúrnak tűnik, hogy még életben van.

Extrém, de nem egyedi esetről van szó: a német rendőrség az elmúlt hónapokban számos razziát tartott hamisított oltási igazolványok ügyében, főként mert az oltásellenesek egy részének oltási igazolványra azért szüksége volna, hogy eljárhassanak étterembe, színházba, uszodába – vagy egyszerűen csak dolgozni.

Noha Németországban hetek óta magas a megbetegedések száma, a múlt hét végén enyhítettek, például élelmiszerüzletekben, a színházak egy részében már nem kötelező maszkot viselni, ellenben a tömegközlekedési eszközökön igen.

Az egészségügyi szakértők szerint a BA.2 variáns már túl lehet a csúcsponton: a járványvédelmi hivatal vasárnap 74 ezer esetet regisztrált, ami alacsonyabb az előző napokénál. Németországban összesen 130 ezer ember lett koronavírus áldozata.

(Forrás: AP, fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Reneszánsz nő a nap csaja

Tévhitek a péniszedről

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés