Ha Frédit és Bénit valaha száműzték volna a mesefigurák közül a földi életbe, valószínűleg abban a kaliforniai házban laktak volna, amit épp most, több évnyi hirdetés után sikerült eladni.  

Az új tulajdonosa elég nagy rajongó lehet, hiszen nem kevesebb, mint 2,8 millió dollárt, azaz közel 800 millió forintot volt hajlandó kifizetni az igencsak bizarr házért.

A környéken egyébként tényleg "Flintstones House"-ként emlegették az épületet, az előző tulaja pedig annyira nagy fantáziát látott benne, hogy 2015-ben még 4,2 millió dollárért kezdte el hirdetni.

Az sem titok, hogy az épület elég sok szomszédnak szúrja a szemét, mert nem elég, hogy rettenetesen furcsa alakja van, néhány éve sárgára és lilára festették. Mások viszont a városrész igazi ékkövének tekintik, és inkább kíváncsiak, hogy mit rejt a belső.

Egy biztos, egyedülálló ingatlanról van szó, aminek a megvásárlása feltételez némi exhibicionizmust...

A Flintstones-ház betonból készült, és bár, mikor 1976-ban felépült, még szürkésfehér árnyalatú volt, nemrégiben narancssárga és lila festették.

A ház egyedi beton kúpjának felépítéséhez acél rácsokat és speciális halót használtak, amit légi kutatásokhoz használt ballonokkal tartottak meg.

A belső terek színvilága erősen illeszkedik a külsőhöz, és a ház szinte minden helyiségébe csempésztek egy-egy műalkotást.

Egy szokványos forma sincs az épületben - használati tárgy is alig-alig. Az előző tulajdonosa egyébként még '96-ban vásárolta, 800 ezer dollárért. Szóval, 20 év alatt elég szépen hozott a konyhára...

Több helyen rebesgették, hogy hírességek is licitáltak rá -  George Lucas, O.J. Simpson, és néhány szilikon-völgyi befektető neve is felmerült. 

Hogy kié lett végül, nem tudni, de az biztos, hogy az illető egy mesebeli, három hálószobás beton- és kőházat vett, giga nagy telekkel. És egyúttal egy egészen különleges szeletet San Franciscóból.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Nagyon dögös ez a Dodge Hellcat, és ott van még mellette Ivett is

Ideje lenne elkezdenünk jógázni. Rositával

További cikkeink a témában