Letekerni lehet, leválasztani viszont nehezebb, és pont ez a lényeg.

Nehogy pr-cikknek tűnjön, jegyezzük meg gyorsan: a Coca-Cola a világ legnagyobb műanyagszennyezője.

Továbbra is a Coca-Cola a világ legnagyobb műanyagszennyezője

Fölényesen vezeti a nem épp dicső listát.

Éppen ezért nagy jelentőségű minden, amit tesznek az általuk termelt hulladék mennyiségének csökkentése érdekében. Papírra cserélték például az aludobozokat összetartó csomagolást, próbálkoznak a papír külsejű palackkal, most pedig a műanyag palackok kupakját rögzítik magához a palackhoz.

Kampánnyal vezetik be az új megoldást

A palackok és a kupakok kialakítása alapvetően változatlan maradt, de egy műanyagszálból és egy gyűrűből álló kiegészítővel kötik össze őket. „A fogyasztóknak mindössze annyi a dolguk, hogy a kupakot a megszokott módon eltekerik, majd hátrahajtják addig, amíg egy kis kattanást érzékelnek, és átadják magukat az üdítőital élvezetének” – írja a cég.

Mivel a csomagolás egyben marad, jelentősen csökkenhet az elveszített vagy eldobált, és ezáltal gyakran a természetbe kerülő kupakok mennyisége. Ráadásul a kupakot ivás közben nem kell kézben tartani, és mivel nem esik le, nem is szennyeződik.

Az új, rögzített kupakokkal ellátott Coca-Cola, Sprite, Fanta és Kinley üdítőitalok 2023 elejétől kerülnek az üzletek polcaira, ezt követően pedig, szintén az év első felében a Fuzetea és a Cappy, majd a további termékek esetében is megtörténik az átállás.

(Forrás: Coca-Cola)

Ez is érdekelhet:

Észrevetted, milyen sokféle ízesített Coca meg Pepsi van már? De melyik a legjobb?

Leültünk egy asztalhoz, vedeltük a pepszikokakólát és próbáltuk eldönteni, megéri-e vaníliásra, ananászos-mentásra vagy mangósra váltani az alapízekről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A halloweeni makabra zenekar egyszerre hátborzongató és vicces

Eldobható evőpálcikákból készít bútort egy ázsiai startup

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés