Lehet, hogy egész életedben rosszul csináltad?

Ha mindig arra törekszel, amikor egy üveges/dobozos sört töltesz ki a pohárba, hogy minél kevesebb habja legyen az italnak (mert így kevesebb az elvesztegetett mennyiség), akkor sajnos rosszul csinálod a dolgot. Max Bakker sörsommelier ugyanis elárulta, hogy a sör habja nemcsak segíti megőrizni a nedű ízét és illatát adó aromákat, de általa megelőzhetjük, hogy hasfájásunk, vagy más egyéb gyomorpanaszunk legyen – merthogy a hab segít némi szénsavat kiengedni a sörből, ami ha nagyobb mennyiségben jut a gyomrunkba, egészen fura folyamatokat indíthat el ott, pláne akkor, ha még mondjuk chipsszel is összetalálkozik. Baker ezt szemlélteti, illetve megmutatja a sörkiöntés helyes technikáját is:

(Forrás: Business Insider, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Fűszer, amit mindig tegyél a kávédba

Cukor és/vagy tej helyett, az egészségedért.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés