Lehet, hogy egész életedben rosszul csináltad?
Ha mindig arra törekszel, amikor egy üveges/dobozos sört töltesz ki a pohárba, hogy minél kevesebb habja legyen az italnak (mert így kevesebb az elvesztegetett mennyiség), akkor sajnos rosszul csinálod a dolgot. Ha már ma van a nemzetközi sörnap, eláruljuk, hogy csináld jól.
Max Bakker sörsommeliertől lehet tudni, hogy a sör habja nemcsak segíti megőrizni a nedű ízét és az illatát adó aromákat, de általa megelőzhetjük, hogy hasfájásunk, vagy más egyéb gyomorpanaszunk legyen – merthogy a hab segít némi szénsavat kiengedni a sörből, ami ha nagyobb mennyiségben jut a gyomrunkba, egészen fura folyamatokat indíthat el ott, pláne akkor, ha még mondjuk chipsszel is összetalálkozik. Baker ezt szemlélteti, illetve megmutatja a sörkiöntés helyes technikáját is:
(Forrás: Business Insider, fotó: Getty Images)