Nem biztos, hogy tudod, de ha semmit sem csinálsz, akkor is vannak izmok, amik kemény munkát végeznek, ugyanis az olyan alapfunkciókhoz, mint az emésztéshez, a légzéshez, a keringéshez is szükség van izmokra. És azt sem biztos, hogy tudod, hogy van olyan tevékenység, amivel az összest izmodat megdolgoztathatod.

Az emberi testben 657 izom található, de nem az úszás vagy a kerékpározás az, ami az összeset megmozgatja. Ennél sokka kellemesebb fizikai aktivitásra gondolj: ARRA.

Az Upbeat Active kutatásából kiderült, hogy – ha jól csinálod –

szex során mind a 657 izom aktivizálódik.

Csak viszonyításképpen: a filmnézés 16, a sírás 17, a csókolózás 35, az esemesezés 38, a sprint a busz után 99, a keringő 135, a golfozás 137, a biciklizés 155 izmot hajt meg.

A kutatás vezetője, Mike Aunger ezt azzal magyarázza, hogy

„az ágyban minden izomra szükségünk van. A csontoknál lévő izmok szükségesek a mozgásért, az autonóm izmok pedig az emésztésben, légzésben, vérkeringésben és a test további funkcióinak ellátása során folyamatosan aktívak, és persze ott a szívizom is, ami KÖZBEN folyamatos munkát végez.”

Ugyanakkor a szakértő szerint ehhez egy gyors menet nem elég, legalább 30 perc aktív szexre van szükség, de a legjobb, ha 45 percig tart – vagyis az időtartam nagyon is sokat számít.

Mike Aunger egyébként összeállított egy öt lépésből álló, egyszerű gyakorlatsort, amivel egész sok izmodat megdolgoztathatod:

  • Első: Tölts tele vízzel egy poharat.
  • Második: Tartsd két kézzel a poharat a fejeden, miközben állsz.
  • Harmadik: Ereszkedj le a földre törökülésbe.
  • Negyedik: Állj fel anélkül, hogy a poharat levennéd a fejedről.
  • Ötödik: Nézd meg, mennyi víz maradt a pohárban.

(Forrás: MH, The Telegraph, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ez a lány komoly érv lenne Bali mellett