Eléggé kerülnöd kellene a forró italokat, ha fontos az egészséged.

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) és a Nemzetközi Rákkutató Intézet (International Agency for Research on Cancer, IARC) kutatásai is ugyanarra az eredményre jutottak, miszerint

a 65 foknál melegebb, azaz forró italok fogyasztása bizonyítottan növeli a (nyelőcső)rák kialakulásának esélyét.

A forró italok (és amúgy ételek) ugyanis a nyelőcsőben nagyon apró égési sérüléseket okozhatnak, az érintett területeken pedig a sejtjek genetikai anyagában is változások következhetnek be, sőt, idővel el is rákosodhatnak – nyilván nem egyszeri alkalomról beszélnek a szakértők, hanem gyakori és hosszabb ideig tartó kortyolgatásokról.

A kutatók azt mondják, tök mindegy, hogy mivel ízesíted a kávédat és a teádat, a lényeg az, hogy

a teát 60 fokra, a kávét pedig 48-60 fokra hűtve told be. Ezt a hőfokot forrázás után 6 perc elteltlével érheted el.

Ennek viszont lehet örülni egy kicsit:

Néhány nap alatt végez a rákkal egy újfajta kezelés

Sajnos eddig csak egereken tesztelték.

(Forrás: LiveScience, The Telegraph)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Ünnepi útmutató férfiaknak, akik olyan ajándékot akarnak adni, ami valóban megérinti a szívet

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
14% Naná, és nagyon keményen.
36% Igen, de menedzselhető.
50% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés