Eléggé kerülnöd kellene a forró italokat, ha fontos az egészséged.

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) és a Nemzetközi Rákkutató Intézet (International Agency for Research on Cancer, IARC) kutatásai is ugyanarra az eredményre jutottak, miszerint

a 65 foknál melegebb, azaz forró italok fogyasztása bizonyítottan növeli a (nyelőcső)rák kialakulásának esélyét.

A forró italok (és amúgy ételek) ugyanis a nyelőcsőben nagyon apró égési sérüléseket okozhatnak, az érintett területeken pedig a sejtjek genetikai anyagában is változások következhetnek be, sőt, idővel el is rákosodhatnak – nyilván nem egyszeri alkalomról beszélnek a szakértők, hanem gyakori és hosszabb ideig tartó kortyolgatásokról.

A kutatók azt mondják, tök mindegy, hogy mivel ízesíted a kávédat és a teádat, a lényeg az, hogy

a teát 60 fokra, a kávét pedig 48-60 fokra hűtve told be. Ezt a hőfokot forrázás után 6 perc elteltlével érheted el.

Ennek viszont lehet örülni egy kicsit:

Néhány nap alatt végez a rákkal egy újfajta kezelés

Sajnos eddig csak egereken tesztelték.

(Forrás: LiveScience, The Telegraph)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés